Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb lesz az új Mercedes G- osztály

Garázs

Könnyebb lesz az új Mercedes G- osztály

Frissül a Mercedes G- osztálya, mégpedig sok leadott kilóval együtt.

Vannak autók, amelyek megújítása örökzöld téma, ám éppen a vásárlói réteg az, amely miatt ez meghiúsul. Erre talán a legjobb példa a Land Rover Defender, ami a keresletnek megfelelően évtizedek óta készül változatlan tartalommal, de ilyen aranybányának bizonyul a Mercedes-Benz G-osztály is. Ha nem is dolgozza át formailag radikálisan a modellt a márka, kvalitásaiban az új generáció sokat fejlődik majd.

0611_mercedes_g1

Nem kell megijedni: a marcona külső javarészt megmarad, azonban a 2015-ben érkező új G alumínium platformja révén több száz kilogrammtól szabadul meg. Előzetesen információk alapján 380 kilót is kitehet a fogyókúra, amely tisztességes érték azt tekintve, hogy az elődnél valamivel hosszabb és szélesebb is lesz az újdonság. Persze van miből fogyni, hiszen egy jól felszerelt G-osztály üresen is 2,5 tonnát nyom.

A legnagyobb fejlődést az új platform mellett a belső tér adja, amely aktualizált műszaki tartalommal igyekszik majd a vásárlók kedvére tenni. Ennek ellenére nyomokban az elődök hatása is megmarad, például a jellegzetes felkapaszkodó fogantyú vagy a differenciálzárak kiemelt helyen lévő gombjai révén.

0611_mercedes_g2

A motortérben az európai beszállót egy háromliteres V6-os dízelmotor jelenti majd. A 211 lóerős teljesítmény marad, azonban előfordulhat, hogy az erőátvitelről már a gyártó kilencsebességes automataváltója gondoskodik majd. A G 500 5,5 literes szívó V8-asának helyét az új fejlesztésű, négyliteres, biturbó V8-as veszi majd át, az eddigi 388 helyett 466 letéve az asztalra, miközben az AMG verziók meghajtásáról körülbelül 570 és 630 lóerős V8-as és V12-es motor gondoskodik majd.

Hivatalos információ egyelőre nem érkezett a modell érkezéséről, de a legtöbb forrás a jövő ősszel esedékes Frankfurti Autószalonra saccolja a premiert.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés