Connect with us

technokrata

Itt a hibrid Subaru

Garázs

Itt a hibrid Subaru

A Subaru új sportkocsija is hibrid lett, frissítik a kínálatukat.

Noha a Subaru modellpalettája jelen pillanatban nem túl széles, a japán gyártó már dolgozik azon, hogy a hullámvölgyből mihamarabb kievickélve új modellekkel bővíthesse a vásárlók körét. Ausztrál források szerint a Fiastyúk égisze alatt a ’90-es években élt SVX elnevezés is újjászületik, még az évtized vége előtt.

subaru_brz (13)_medium

A Subaru 1991 és 1996 között gyártott már SXV néven sportkupét, amelyet Giorgetto Giugiaro rajzolt meg. Most pedig úgy tűnik, hogy visszatér a név, mégpedig egy hibrid, hathengeres boxermotoros hajtáslánccal – állítja a gyártóhoz közelálló, nevét elhallgató forrás. Immáron azt is tudni lehet naz újdonsággal kapcsolatban, hogy amolyan kupé-shooting brake kialakítást kap és a japánok új SGP (Subaru Global Platform) alapjára épül, amire a 2016-ban érkező Tribeca is.

Ezzel a lépéssel a Subaru egyébként a vásárlók igényeire reagál, az amerikai kereskedők ugyanis nagy számban jelezték a gyártó felé, hogy szükség volna egy nagy teljesítményű GT autóra, amely megfelel márka imázsának és növelni tudja a Subaru népszerűségét.

a_Subaru-WRX_STI_6_medium

Ennek megfelelően az Egyesült Államok lesz az újdonság elsődleges piaca, de természetesen nem csupán a tengerentúlon árusítják majd a Subari SVX-et. A sportos modell a Subarutól megszokott módon állandó összkerékhajtással érkezik majd, a motorháztető alá pedig egy 3,3 literes, hathengeres boxermotor kerül majd. A közvetlen befecskendezéses erőforrás a trendeknek megfelelően elektromotorokkal dolgozik össze, s a konnektorról való töltés lehetősége sem hiányzik majd. Az összteljesítmény a pletykák szerint 280 lóerő körül alakul, s nagyjából 2017-ben debütálhat az SVX.

Forrás: autopult.huSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin