Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dízel-hibrid nagy Peugeot

Garázs

Dízel-hibrid nagy Peugeot

Peugeot 508 előzetes
Dízel-hibrid is készül a Peugeot 407 és 607 közös utódjából, az 508-ból.

Méretei ellenére nagyon környezetbarátnak ígérkezik az új Peugeot 508, készül belőle egy olyan változat is, amelynek szén-dioxid-kibocsátása mindössze kilométerenként 99 gramm lesz. Ez a PSA-konszern dízel-hibrid hajtásláncának köszönhető, mely bekerül a 407 és a 607 közös utódjába is.

Kétliteres, 160 lóerős, Euro 5-ös dízelt párosítanak villanymotorral, előbbi az első, utóbbi a hátsó tengelyt hajtja, így villanyos rásegítés esetén az 508 összkerékhajtásúvá alakul át.

Hasonló lesz a szériaváltozat, mint a Genfben látott 5 by Peugeot tanulmány, marad a 4,8 méter körüli hossz és néhány formai megoldás is közös lesz. 2011 elején kezdődik az autó értékesítése, néhány hónappal az őszi párizsi premier után, a lítium-ionos akkumulátorral érkező dízel-hibridre viszont 2012 közepéig várni kell.

Csak Euro 5-ös motorok szerepelnek a kínálatban, a döntés a 2,2 literes, de csak Euro 4-es dízel búcsúját jelenti. A 160 lóerős, kétliteres dízelt várják kedvencnek, de hasonlóan népszerű lehet a 160 lóerős, 1,6-os turbós benzines is.

Természetesen kombi is készül az 508-ból, ennek premierje a Genfi Autószalonra várható.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés