Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötvenezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg a bolygót a Vodafone autói tavaly

vodafone

E-Környezetvédelem

Ötvenezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg a bolygót a Vodafone autói tavaly

Ötvenezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg a bolygót a Vodafone autói tavaly

2023-ban tovább zöldíti gépjárműflottáját a vállalat

A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében idén újabb 122 belsőégésű motorral ellátott autóját cseréli le plug-in hibrid és 100%-ban elektromos gépjárművekre a Vodafone Magyarország.

A vállalat 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A most bejelentett intézkedéssel a Vodafone gépjárműinek közel 80%-a lesz zöld rendszámos és környezetbarát.

122 új, plug-in hibrid és 100%-ban elektromos autóval zöldíti tovább flottáját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató 2021 őszén a vállalat környezetvédelmi stratégiájának részeként kezdte meg gépjárműflottjának cseréjét. A program első lépéseként 106 darab plug-in hibrid járművel gyarapodott a vállalat autóparkja, amit 2022-ben 85 belsőégésű motoros autó cseréje követett. Ezzel tavaly év végére a 400 járműből álló flotta közel 50%-a tette lehetővé a környezettudatos közlekedést a Vodafone Magyarország dolgozói és partnerei számára. A zöld rendszámos járműveknek köszönhetően a program kezdete óta a Vodafone több mint 30%-kal csökkentette üzemanyag-felhasználását a lecserélt autókhoz képest, amivel hozzávetőlegesen évi 50.000 kg szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a bolygót. Idén további plug-in hibrid gépjárművek, valamint elektromos meghajtású autók érkeznek, így a vállalat teljes gépjárműparkjának közel 80%-a válik környezetbaráttá.

„Környezettudatos nagyvállalatként a fenntartható működésünk mellett lehetőséget teremtünk arra, hogy dolgozóink is szerepet vállaljanak környezetünk megóvásában. Az új gépjárműflottáról is kíváncsiak voltunk a véleményükre.  A felmérés rámutatott: munkatársaink 95%-a nyilatkozott pozitívan az új modellekről. A környezetbarát gépjárműveknek köszönhetően egyfajta szemléletváltás is bekövetkezett a kollégák körében, aminek következtében körültekintőbben, megfontoltabban és lassabban közlekednek, mint korábban. Jobban figyelnek a kocsik állapotára és töltöttségi szintből eredő teljesítményére, ennek hatására 10-15%-kal csökkent a gyorshajtások és a saját hibából eredő károk száma”

– mondta el Berkes Áron, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A Vodafone Magyarország szintén a környezetvédelmi stratégiájának részeként 2020 októbere óta kizárólag megújuló energiaforrásokból fedezi működését – beleértve a mobil- és vezetékes hálózatok, az adatközpontok és kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A szolgáltató új székházában kialakított IoT és műszaki megoldások nagy arányban újrahasznosított anyagokból készültek, a fenntartható működést többek között energiatakarékos épületgépészeti és elektromos funkciók, megújuló energiahasználat (pl. napelem) és a korszerű okosépületekben használt technológiák, például az ablakok nyitásával a klímát lekapcsoló rendszerek támogatják. A vállalat célja, hogy a környezetvédelmi intézkedések segítségével karbonlábnyomát 2030-ra nettó zéróra csökkentse.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés