Connect with us

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

google-io-2012

Dotkom

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

Új készülék nélkül kezdi meg a nyarat a Google.

Tegnap este egy bemutató után megnyitotta kapuit a keresőóriás fejlesztőknek szánt kiállítása a Google I/O. A vállalat leginkább a  szoftverekre helyezte a hangsúlyt, új készülék nem került bemutatásra.

Egyre népszerűbb az Android

A rendezvény természetesen saját maguk fényezésével kezdődött, így gyorsan elmondták, hogy az Android töretlenül halad előre, és már 900 millió “zöld robottal” szerelt készüléket aktiváltak.

googleio2013-0039-1368634273_620x340

Ezen kívül rekordot döntött a letöltések száma is, a felhasználók már több mint 48 milliárd alkalmazást töltöttek le, ebből 2,8 milliárdot az előző hónapban. Elmondták azt is, hogy  egy Android terméket használó személyen 2,5* annyit keresnek mint egy évvel ezelőtt.

Levetkőzi felületét a Galaxy S4

A már piacon lévő Galaxy S4 igen nagy népszerűségnek örvend, ám sokak számára felesleges a Samsung által készített TouchWiz felület, jobb szeretnék a sima, letisztult Google kinézettel használni a sok pénzért vásárolt készüléküket.

google-galaxy-s4

A normál verzióval teljesen megegyező kiadás elsőként az USA területén kerül a boltok polcaira. Az LTE képes telefonért 649 dollárt kell fizetni.

Beszélgetni kíván a Google+

Bemutatkozott a Facebook chat ellenfele a Google+ Hangouts is.

google-hangouts-ios

A  szolgáltatáshoz értelemszerűen egy Google+ fiókra van szükségünk, ezután Android, Chrome, Gmail és iOS felhasználók számára is elküldhetjük az üzeneteinket. A konferenciahívás sem akadály, emellett megjelentek az emoji névre hallgató arcocskák is.

Megújult a Google Maps

Ahogy azt már megírtuk, a Google már hosszú ideje készült a felfrissített Maps bemutatására, ez most meg is történt. A mobil nézet újdonsága, hogy a jövőben sokkal személyre szabottabb útvonalakat ajánl a rendszer, illetve pontosabb pontozási rendszer is megjelenik az éttermek, kereskedők értékelésére.

sf---compare-directions-1368644674

Az asztali nézetben is nagy változások történtek, a jövőben a térkép lesz maga a felhasználói felület, a bonyolult menüpontok eltűnnek. A kívánt cím keresése után megjelenik egy találati lista a leginkább valószínű helyekről, illetve  a Street View és az egyelőre nálunk nem használható ” See Inside” opció is. Ezután a Maps a látogatott helyeinket elemezve képes lesz új érdekességeket felajánlani, így több mindent láthatunk a városból.

Új funkciókkal gazdagodott a Google Now

Nem hagyták érintetlenül Google Now-t sem.

google-now

 

A szolgáltatás új “kártyákkal” gazdagodott,  így ezentúl már itt is megtekinthetjük az emlékeztetőinket, megnézhetjük, hogy az általunk leggyakrabban használt tömegközlekedési járat éppen menetrendszerűen jár-e, emellett kedvenc zenéink alapján új muzsikákat is ajánl majd a telefonunk. Az iOS verzióról egyelőre nincs információ, így nem tudható, hogy az Apple tulajdonosok részesülnek-e az újdonságokból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő