Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

Dotkom

Újdonságokkal készül a nyárra a Google

Új készülék nélkül kezdi meg a nyarat a Google.

Tegnap este egy bemutató után megnyitotta kapuit a keresőóriás fejlesztőknek szánt kiállítása a Google I/O. A vállalat leginkább a  szoftverekre helyezte a hangsúlyt, új készülék nem került bemutatásra.

Egyre népszerűbb az Android

A rendezvény természetesen saját maguk fényezésével kezdődött, így gyorsan elmondták, hogy az Android töretlenül halad előre, és már 900 millió “zöld robottal” szerelt készüléket aktiváltak.

googleio2013-0039-1368634273_620x340

Ezen kívül rekordot döntött a letöltések száma is, a felhasználók már több mint 48 milliárd alkalmazást töltöttek le, ebből 2,8 milliárdot az előző hónapban. Elmondták azt is, hogy  egy Android terméket használó személyen 2,5* annyit keresnek mint egy évvel ezelőtt.

Levetkőzi felületét a Galaxy S4

A már piacon lévő Galaxy S4 igen nagy népszerűségnek örvend, ám sokak számára felesleges a Samsung által készített TouchWiz felület, jobb szeretnék a sima, letisztult Google kinézettel használni a sok pénzért vásárolt készüléküket.

google-galaxy-s4

A normál verzióval teljesen megegyező kiadás elsőként az USA területén kerül a boltok polcaira. Az LTE képes telefonért 649 dollárt kell fizetni.

Beszélgetni kíván a Google+

Bemutatkozott a Facebook chat ellenfele a Google+ Hangouts is.

google-hangouts-ios

A  szolgáltatáshoz értelemszerűen egy Google+ fiókra van szükségünk, ezután Android, Chrome, Gmail és iOS felhasználók számára is elküldhetjük az üzeneteinket. A konferenciahívás sem akadály, emellett megjelentek az emoji névre hallgató arcocskák is.

Megújult a Google Maps

Ahogy azt már megírtuk, a Google már hosszú ideje készült a felfrissített Maps bemutatására, ez most meg is történt. A mobil nézet újdonsága, hogy a jövőben sokkal személyre szabottabb útvonalakat ajánl a rendszer, illetve pontosabb pontozási rendszer is megjelenik az éttermek, kereskedők értékelésére.

sf---compare-directions-1368644674

Az asztali nézetben is nagy változások történtek, a jövőben a térkép lesz maga a felhasználói felület, a bonyolult menüpontok eltűnnek. A kívánt cím keresése után megjelenik egy találati lista a leginkább valószínű helyekről, illetve  a Street View és az egyelőre nálunk nem használható ” See Inside” opció is. Ezután a Maps a látogatott helyeinket elemezve képes lesz új érdekességeket felajánlani, így több mindent láthatunk a városból.

Új funkciókkal gazdagodott a Google Now

Nem hagyták érintetlenül Google Now-t sem.

google-now

 

A szolgáltatás új “kártyákkal” gazdagodott,  így ezentúl már itt is megtekinthetjük az emlékeztetőinket, megnézhetjük, hogy az általunk leggyakrabban használt tömegközlekedési járat éppen menetrendszerűen jár-e, emellett kedvenc zenéink alapján új muzsikákat is ajánl majd a telefonunk. Az iOS verzióról egyelőre nincs információ, így nem tudható, hogy az Apple tulajdonosok részesülnek-e az újdonságokból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés