Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google Street View segítségével találták meg egy kislányt

Dotkom

A Google Street View segítségével találták meg egy kislányt

Egy elrabolt kilenc éves kislányt találtak meg a Google Street View segítségével az Egyesült Államokban. A rendőrség a későbbiekben rendszeresen használhatja ezt a funkciót, eltűnt emberek felkutatásában.

A feljelentést akkor tettek a rendőrségen, amikor Natalie Maltais nagyanyja elvitte a gyermeket a felvigyázóitól és egész hétvégén távol voltak. A hatóságok Natalie Maltais-t a mobiltelefonjában lévő GPS segítségével találták meg. A Google Street View segítségével pontosan be tudták azonosítani azt a hotelt, ahol a kilenc éves gyermeket fogva tartották – írja a BBC.

A gyanú a kislány nagyanyjára terelődött, akivel a rendőrség felvette a kapcsolatot. Miután bizonyosságot nyert, hogy ő az elkövető és nem akarta Natalie-t visszaadni, az illetékes szerveknek nem volt más megoldása, mint a helymeghatározás a kislány telefonjába beépített jeladó segítségével, amit már az összes új telefonba beépítenek az Egyesült Államokban.

“A GPS a telefonokban nagyon hasznos, amikor egy ember életveszélyben van, eltűnik” – közölte a nyomozást végző kapitány. A megtalálásban a Google Street View-nek is nagy segítsége volt. Miután a GPS segítségével megvoltak a koordináták így a programnak a háromdimenziós funkciójával könnyű volt már meghatározni, hogy az áldozat valószínűleg egy közeli hotelben van. Az információ leadása után a virginiai rendőrség megtalálta a kislányt, az emberrablót pedig őrizetbe vette.

A Google Street View ellen korábban számos amerikai és japán civil szervezet is tiltakozását fejezte ki, mivel szerintük személyiségi jogokat sért.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés