Connect with us

Hirdetés

technokrata

Duplázta profitját a SAP

Dotkom

Duplázta profitját a SAP

A világ legnagyobb üzleti szoftvergyártója a várakozásoknak megfelelően megduplázta nyereségét az idei első negyedévben, főleg azért, mert a nagyvállalatok a gazdasági fellendülésnek köszönhetően újra költekezni és fejleszteni kezdtek.

Az SAP AG nettó profitja 97 százalékkal 387 millió euróra nőtt az egy évvel ezelőtti 196 millió euró után, az elemzők nagyjából ennek megfelelő 391 millió eurót vártak.

Az árbevétel – az elemzők által várt 2,44 milliárd eurót meghaladva – 5 százalékkal 2,51 milliárd euróra nőtt. Ebből a szoftverekkel és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokból érkező árbevétel 12 százalékkal 1,95 milliárd euróra nőtt, míg szoftver-lincenszek eladásából érkező árbevétel 11 százalékkal 464 millió euróra nőtt.

A DZ Bank elemzője szerint a licenszfejlesztések területén különösen erős volt ebben a negyedben a német szoftverfejlesztő, ami a kereslet élénkülésének jele.

Az SAP vezérigazgatóhelyettese, Jim Hagemann Snabe szerint a gazdasági környezet javulásával a cégek újra befektetnek, ami jó helyzetbe hozza az SAP-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés