Connect with us

Hirdetés

technokrata

A FreeSoft modernizálja a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportjának informatikai rendszerét

Dotkom

A FreeSoft modernizálja a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportjának informatikai rendszerét

A FreeSoft Rt., az egyesült államokbeli leányvállalata a FreeSoft International közreműködésével szerződést írt alá a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportjának informatikai rendszerének modernizálására.

A FreeSoft Rt. 2005. augusztus 22-én bejelentette, hogy egyesült államokbeli leányvállalata közreműködésével modernizálja egy multinacionális autókölcsönző cég informatikai rendszerét. A FreeSoft az Oracle-lel közösen vesz részt a projektben, amelynek során adatbázismigrációra és az online gépkocsi-foglalást lehetővé tevő alkalmazás modernizációjára kerül sor. A projektre a FreeSoft International megalakulását követő három hónapon belül került sor. A leányvállalat amerikai piacra jutásában valamint a technológia fejlesztésében segítséget nyújtott a HTEC által kapott támogatás.

„A FreeSoft 2005. májusában adott árajánlatot a kivitelezésre, amelynek alapját egyedülálló migrációs technológiánk képezi.” – mondta Keresztesi János, a FreeSoft vezérigazgatója. „Az ajánlatunk az ár, és az automatizált migrációs technológia által szavatolható minőség szempontja alapján került kiválasztásra. A technológia kifejlesztéséhez jelentős segítséget biztosított a HTEC amerikai piacra jutási pályázatán elnyert támogatás.”

„A migrációs témakör nagy jelentőséggel bír mind az ügyfelek mind a cégünk további üzletmenete szempontjából. Nagy megelégedésünkre szolgál a FreeSoft metodológiája, automatizált eszközei és legfőképpen a szolgáltatás minősége, melyet az ügyfeleinknek nyújtanak. Nagyon sikeres és eredményes közös projekteket hajtottunk végre korábban is a FreeSoft-tal mind itt mind Európában. Reméljük az ügyfelünk is sokat profitál üzletileg a mostani projekt révén.” – mondta Ken Dickinson, az Oracle regionális alelnöke.

Az ügyfél a világ egyik legnagyobb autókölcsönző csoportja, mely a világ több mint 70 országában van jelen. Az Egyesült Államokban 800 vállalati és franchise tulajdonban levő kirendeltséggel rendelkeznek. Több mint 1500 nemzetközi kirendeltséggel, a világ valamennyi jelentősebb repülőterén jelen van, így például Ferihegyen is.

A modernizációs projekt 2005. júliusában indult és a referencia installáció telepítését, valamint a fejlesztői tesztidőszakot követően az első szakasz 2005. szeptemberében zárul, az on-line gépkocsi-foglaló rendszert pedig a felhasználói teszt után 2006. első negyedévében helyezik éles üzembe.

„Az alkalmazás átalakításának részeként cseréljük le az elavult, karakteres kezelőfelületről nehézkesen elérhető Vision adatbázist az Oracle adatbázis kezelő rendszerére.” – mondta Vass Donát, Nemzetközi kereskedelmi igazgató. „Az ilyen, úgynevezett legacy vállalati rendszerek alapvető problémája, hogy három rétegük, a kezelőfelület, az üzleti logika és az adatbázis-hozzáférés különválaszthatatlanul épül egymásba. Így, ha az igények változásával szükségessé válik továbbfejlesztésük, a funkcionalitás megvalósítása a monolitikus felépítés következtében szükségtelenül bonyolult és drága beavatkozáshoz vezet, amelyről a felhasználó esetleg kénytelen lemondani. A FreeSoft saját fejlesztésű, egyedi megközelítést képviselő migrációs megoldása, amely a J2EE architektúrára épül, egy egyszerű és megbízható, automatizálható transzformáció keretében ezt a három réteget különválasztja, és igény szerint fejleszthetővé, cserélhetővé teszi, miközben az eredeti funkcionalitás megtartását és az adatok sértetlenségét is biztosítja.”

Az alkalmazásmigrációs megoldások iránt az Egyesült Államokban nagy kereslet nyilvánul meg, a FreeSoft pedig már rendelkezik referenciákkal ezen a fejlett piacon. Az Oracle alvállalkozójaként sikeres projektet valósított meg a világ egyik legnagyobb gyógyszergyára, a Sanofi-Aventis, valamint az Egyesült Államok egyik vezető áruházlánca, a Raley’s számára. A FreeSoft Certified Partner státuszban található az Oracle Partner Network-ön. Ezek a sikeres projektek igen jó alapot biztosíthatnak a FreeSoft számára a további amerikai terjeszkedésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés