Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért nem mindegy, hogy milyen kábelt veszel az új mobilodhoz

Kütyük

Ezért nem mindegy, hogy milyen kábelt veszel az új mobilodhoz

Az új, USB-C szabványú készülékekhez természetesen már léteznek utángyártott kábelek. Ezek megvásárlása azonban komoly gondokat okozhat!

Benson Leung, a Google egyik mérnöke úgy döntött, hogy szabadidejében leteszteli a piacon kapható utángyártott USB-C kábeleket, hogy azok mennyiben felelnek meg a minőségi elvárásoknak. Leung ezért az Amazonon vásárolt néhány kábelt, majd nekilátott a frissen vásárolt szerzemények kipróbálásának. Bár több modell is jól szerepelt, a Surjtech 3M USB A-to-C típusú USB-C kábele valóságos gyilkosnak bizonyult, hiszen mindegyik rákötött eszközt tönkretette.

usb-c

Mindez azért fordulhatott elő, mert a kiegészítő kábelezése teljesen rossz volt, így a rádugott készülékekben rövidzárlatot okozott, amelytől azok azonnal működésképtelenek lettek. A próba ezért igen drágára sikeredett, hiszen Leung két USB tesztert és egy 2015-ös Chromebook Pixel-t tett tönkre a kábellel. Bár az Amazon azóta már eltávolította a kérdéses tartozékot az áruházából, mindenkinek azt javasoljuk, hogy amennyiben valaki USB-C kábel vásárlására adja a fejét (ilyen van például az általunk nemrégiben tesztelt Lumia 950-esben és a Nexus 6P-ben is), akkor keresse az ismert gyártók által készített darabokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés