Connect with us

technokrata

Technokrata teszt: Kipróbáltuk a Sencor Bluetooth-os hangszóróját

sencor

Audió Eszközök

Technokrata teszt: Kipróbáltuk a Sencor Bluetooth-os hangszóróját

Technokrata teszt: Kipróbáltuk a Sencor Bluetooth-os hangszóróját

Ha szeretnél a kertipartik királya lenni, akkor feltétlenül legyen nálad!

A Sencor cég manapság már nem éppen az ismeretlen, csak interneten rendelhető termékekkel operáló brand.

Amennyiben nem szeretnénk háztartási kisgépeket, vagy épp szórakoztató elektronikai eszközöket rengeteg pénzért vásárolni, de azért komoly hangsúlyt fektetünk a minőségre és az időtállóságra, akkor a Sencor termékeit lapozgatva jó helyen járunk. Az általunk tesztelt SSS 6800 Sirius Maxi is ebbe a kategóriába esik.

Kicsomagoltuk, megnézegettük

Miután kibontottuk a dobozt, egy, a mai trendeknek tökéletesen megfelelő, leginkább kapszulára emlékeztető designt látunk, ami a szemünknek egyáltalán nem meglepő, ez egy igen ergonomikus és hasznos kialakítás. A termékkel érkezik egy pánt is, melyet stabilan rögzíthetünk annak érdekében, hogy zavartalanul hordozhassuk egyik helyről a másikra. Itt fontos megjegyezni, hogy ez nem egy kis darab. 60W-os hangteljesítménnyel rendelkezik, ami egy szobát minimum teleszól, de a kerti sütögetésnél is képes akkora hangerőt produkálni, hogy valaki pár percen belül megjegyezze, hogy most már tessék picit lejjebb halkítani. Ez a fajta teljesítmény súllyal is párosul, körülbelül két és fél kilós, szóval nem az a „rohangálós” fajta. A dobozban található még töltő kábel, egy 3.5mm-es jack csatlakozóval ellátott AUX kábel, amelynek segítségével közvetlenül rá tudunk kötni szinte bármilyen zenelejátszót. Magát a konnektorba dugható töltőegységet nem tartalmazza a csomag, hiszen bármelyik mobiltöltő tökéletes erre a feladatra. Természetesen gyártói útmutató is található a dobozban, de ez mint azt mindnyájan tudjuk, leginkább a lelkünk megnyugtatására szolgál, hiszen úgyis, szinte mindenki inkább rákeres manapság a neten arra a problémára, amivel szembe ütközik.

Mit is tud valójában?

Az előző bekezdésben leírt brutális hangerőn kívül érdemes még megemlíteni a hang minőségét. A frekvenciatartomány 80 Hz–16 kHz közé tehető, ami emberi nyelvre lefordítva viszonylag széles spektrumot jelent. A 80 Hz alatti sub tartományt sajnos az aktív subládákon kívül más nem tudja kiadni magából, ezért ne is várjuk el, hogy az autó szélvédője kiugrik a helyéről, viszont ettől függetlenül, ha „értelmes” zenehallgatásra használjuk, az adottságaihoz képest remek zenei élményben lehet részünk. Ha valaki egy kicsi audiofilebb, javasolt a lejátszón való equalizer használata, aminek segítségével az esetleg bántóbb frekvenciákat ki lehet szűrni. 4 darab hangszórót tartalmaz, ebből 2 mély és 2 magas.

Mindamellett, hogy tökéletesen végzi a dolgát, amellett sem érdemes elsiklani, hogy mindezt akár 13 órán keresztül tudja produkálni, ugyanis egy 10.000 mAh méretű akkumulátort kapott. Ez az akksi egyébként powerbank-ként is funkcionál, szóval, ha valakinek éppen lemerül a közelben a telefonja és nincs miről tölteni, akkor itt lehetőséget kap rá. Értelemszerűen ilyenkor az üzemidő jócskán csökken.

A primer csatlakozási módja Bluetooth 4.2, ami nagyon stabil, egészen messze elkószálhatunk a készüléktől, akár 15 méterre is, csak utána kezd el szakadozni a vétel. Magán a készüléken található vezérlőgombok méretét sem bízták a véletlenre, illetve LED visszajelzéssel is rendelkezik, hogy biztosan tudjuk, mikor mi történik. Szinte bármilyen készülékkel kompatibilis, mi kipróbáltuk a szokásos mobiltelefonokkal, laptopokkal, amit csak találtunk és mindennel remekül csatlakozott.

Extra dolgok

Ami még egy kicsit extra funkció volt számunkra, az, hogy mikrofonnal is felszerelték, így akár kihangosítóként is használhatjuk telefonhívásokhoz. Amikor televízióhoz csatlakoztattuk és filmnézéshez használtuk egy nagyon pici késést tapasztaltunk, de ez szinte minden hasonlóan csatlakoztatott eszközre igaz. Ha valaki televíziót szeretne kihangosítani mindig inkább a vezetékes megoldásokat szoktuk ajánlani.

Amit nagyon menőnek tartunk még az extrák közül, az a TWS funkció. Ha a társaság rendelkezik kettő ugyanilyen készülékkel, akkor össze lehet őket párosítani, így a két hangszóró külön bal-jobb-ként fog működni, ezáltal tökéletes sztereó hangzást kapunk.

Összességében

A tesztidőszak alatt, amíg rendszeresen használtuk mindnyájan kifejezetten meg voltunk elégedve a termékkel. Az már csak bónusz, hogy 35.000 HUF alatt hozzá lehet jutni egy ilyenhez, már csak hangszóró teljesítmény szempontból is megéri, ha 50-60W körül szeretnénk megszólaltatni kedvenc dalainkat.

További infók a hivatalos oldalon ITT találhatók!

További Audió Eszközök

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu