Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szintre léphet a modurális telefon

Kütyük

Új szintre léphet a modurális telefon

Nem áll le a fejlesztéssel a Google.

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy igen izgalmas jövő előtt állunk. Azonban az, hogy milyen eszközöket használunk néhány év múlva, nagyban függ attól, hogy a gyártók mérnökei miként tekintenek az elkövetkezendő időszakra. Van, aki az hagyományos kialakítású eszközök gyártásával képzeli el a palettáját, míg van, aki úgy gondolja, hogy a technika fejlettsége lehetővé teszi a modurális, azaz különböző részekből álló termék elkészítését is.

Spiral2

Ez utóbbi elképzelést erősíti a Google csapata is, nem is véletlen, hogy az ő nevükhöz fűződik a Project Ara megalkotása is. A modurális készülék koncepcióján már hosszú ideje gőzerővel dolgoznak, az első, kézzelfogható termék piacra dobása így talán már nincs is olyan messze. A Spiral 2 névre  hallgató, már működőképes eszköz ugyanis idén gyáron már minden valószínűség szerint kipróbálható lesz, igaz, valószínűleg csak ott, ahol a Google bemutatás céljából a nyilvánosság elé viszi. 

Marvell PXA1928 és  Tegra K1 chipsettel rendelkező telefon a különleges felépítésén túl egy 720p felbontású képernyőt, egy 5 megapixeles kamerát és egy 3G modemet rejt. A fejlesztés azonban nem áll le, mostani információk szerint a mérnökök már gőzerővel dolgoznak a Spiral 3-as verzión, mely LTE támogatással és erősebb akkumulátorral mutatkozhat majd be. 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés