Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb sebből vérzik az iOS 8

Kütyük

Újabb sebből vérzik az iOS 8

Az iOS 8 és 8.0.2 rendszert futtató iPhone-ok könnyedén feltörhetőek.

Az Apple egyre nagyobb bajban van. A botrányok csak halmozódnak legújabb készülékeik kapcsán. Már olvashattunk az iOS 8 hibáiról, melyeknek köszönhetően nem működött az iPhone 6-okon a Touch ID és az interneteléréssel is problémák merültek fel. Nem is beszélve arról, hogy az 5.5 inches 6 Plus modell meghajlik pusztán az emberi kéz erejétől.

Alig néhány napja érkezett meg az iOS 8.0.2 szoftver, melyben állítólag javították a jelentett hibákat. Ennek ellenére egy videóban is láthatjuk milyen egyszerűen törhető fel a kóddal és Touch ID-val védett (töltőre vagy géphez csatlakoztatott) eszköz (ugorjunk 2: 22-hez a videóban). Ehhez a Hey Siri engedélyezését be kell kapcsolnunk, amivel feloldás előtt beszélhetünk a digitális asszisztenshez. Elég ha kérdezünk tőle valamit például az aktuális időjárásról, és még a válasz előtt megnyomjuk a home gombot. Így a rendszer összezavarodik és balra görgetve már bent is vagyunk a kezdőképernyőn. Ilyen egyszerű!

Természetesen nem 100%-ban működik, de mint láttuk elég néhányszor próbálkozni mire sikerül. Jobb ha tudunk a védelem hiányosságáról, és kevesebb bizalommal tekintünk a gyártó új szoftverére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés