Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: kétszer jobb kereső a Google-nél

Kütyük

Microsoft: kétszer jobb kereső a Google-nél

A redmondi szoftvergigász közlése szerint kétszer jobb online keresővel jelennek meg pár hónapon belül, mint amilyennel a Google rendelkezik.

Nyárra készül el a kereső, legalábbis a Microsoft közlése szerint. Neil Holloway, a vállalat európai, közel-keleti és afrikai régiójáért felelős elnöke szerint hat hónap múlva egy hatékonyabb szolgáltatást nyújthatnak majd a felhasználóknak. Ezzel már rövidtávon is kikezdik a Google piaci dominanciáját, állította Holloway. Igaz, azt az elnök is leszögezte, hogy fél év múlva nem kétszer nagyobb részesedést terveznek elérni, hanem kétszer használhatóbb szolgáltatást kívánnak biztosítani.

Mi sem bizonyítja jobban a Microsoft elszántságát e téren, mint annak az összegnek a mértéke, amit már eddig a webes keresők fejlesztésébe öltek: egyes becslések szerint legalább 100 millió dollárt fordított Redmond az online információgyűjtő szolgáltatás feljavításába. Ennek ellenére egyelőre visszaesés tapasztalható a konkurensekkel vívott harcban: míg tavaly decemberben az USA „keresőpiacának” 24,3 százalékát tudhatta magáénak az MSN motor, addig januárra ez a részesedés már a 14 százalékot sem érte el. Ezzel szemben a Google tovább erősítette pozícióit: az egy évvel korábbi állapothoz képest több mint hat százalékkal tudta növelni részesedését, de a decemberi 40 százalékhoz képest is emelkedést mutat a januári érték (41,4 százalék). A dobogó második fokán a szintén lejjebb csúszó Yahoo áll 28,7 százalékkal (decemberben ez az érték még 29,5 volt).

Holloway közlése értelmében először az észak-amerikai és a brit, majd később az egész európai piacot megcélozzák átdolgozott keresőjükkel. Ez egyébként integrált módon meg fog jelenni az olyan széles körben használt microsoftos kommunikációs eszközökben, mint amilyen a Windows Messenger és a Hotmail; ez reményeik szerint hozzá fog járulni a felhasználók körében való gyors terjedéshez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés