Connect with us

Hirdetés

technokrata

TV-vevős BenQ-Siemens telefon a láthatáron

Kütyük

TV-vevős BenQ-Siemens telefon a láthatáron

A BenQ Mobile napokon belül be fogja mutatni első, kifejezetten TV-nézésre optimalizált mobiltelefonját.

A Siemens mobil részlegét tavaly felvásárolt tajvani gyártó várhatóan a CeBIT 2006 szakkiállításon jelenti be első DVB-H (Digital Video Broadcasting-Handheld) kompatibilis készülékét, melynek pontos specifikációi egyelőre ismeretlenek. Tudni lehet azonban, hogy a TV-vevős készülék kifejlesztésében a korábbi Siemens fejlesztőmérnököknek komoly segítséget nyújtott a német Fraunhofer Intézet.

A Fraunhofer Intézet különböző szoftveres megoldásaira épülő újdonság segítségével lényegében bárhol és bármikor lehet majd TV-adásokat nézni, illetve különböző prémium multimédiás tartalmakhoz hozzáférni. A BenQ Mobile várhatóan már idén júniusban piacra fogja dobni ezt a különleges készüléket, így azon akár már az idei német futball világbajnokság meccseit is figyelemmel lehet kísérni. A vállalat egyébként arra számít, hogy a DVB-H technológia csak valamikor 2007-ben fog elterjedni az előfizetők széles körében.

A BenQ Siemens újdonságáról egyelőre még kevés konkrétumot lehet tudni, annyi viszont már most is bizonyos, hogy a készülékben a Texas Instruments egyik nagyteljesítményű mikroprocesszora teljesít majd szolgálatot, illetve, hogy a telefon BenQ Siemens márkajelzést fog magán viselni.

A vállalat az európai mellett az észak-amerikai, latin-amerikai és ázsiai piacokat sem kívánja elhanyagolni, melynek ékes bizonyítéka, hogy ezen régiókban egy másik TV-vevős telefon fog debütálni, mely többek közt a Qualcomm féle MediaFlo rendszert is támogatni fogja. Ezen készülék egyébként nem sokkal az európai DVB-H modell után lát majd napvilágot.

A DVB-H-t 2004 novemberében szabványosította az ETSI (Európai Távközlési Szabványügyi Intézet). A DVB-H-n alapuló mobiltévé-próbaüzemek vagy tesztek már öt földrészen zajlanak, így például Hollandiában, Finnországban, Svájcban, Franciaországban, Nagy Britanniában, Spanyolországban, Németországban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Tajvanon, és az Egyesült Államokban. Az elemzők 2010-re világszerte több mint 74 millió, DVB-H technológián alapuló mobiltévé-felhasználóval számolnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés