Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállíthatatlan siker: mindenki az új éhezők viadalát nézi

Hunger-Games-Katniss-Everdeen

LifeStyle

Megállíthatatlan siker: mindenki az új éhezők viadalát nézi

Az év legnagyobb bevételével, 123 millió dolláros (37 milliárd forintos) jegyeladással kezdte észak-amerikai forgalmazását Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész című produkció.

A Francis Lawrence rendezésében készült film premierhétvégi bevétele könnyedén túlszárnyalta a Transformers: A kihalás kora című produkció első hétvégéjének jegyeladásait. A Transformers-folytatás 100 millió dolláros bevétellel mutatkozott be a nyáron, a sötét jövőt festő Az éhezők viadala-sorozat újabb részére viszont 123 millió dollárért váltottak jegyet a nézők – ismertette vasárnap a Variety.com.

    A 2012-ben bemutatott első epizód, Az éhezők viadala 152,5 millió dollárt, a tavaly a mozikba került Az éhezők viadala: Futótűz 158,1 millió dollárt keresett indulásakor az amerikai és kanadai mozikban.

Hunger-Games-Katniss-Everdeen

    A sorozatot gyártó Lionsgate stúdió130 és 150 millió dollár közötti premierhétvégi eredményt várt az újabb résztől is. David Spitz ugyanakkor nem nyugtalankodik az első eredmények miatt: “Szédületes hétvége volt. A filmtörténet 15. legnagyobb összegű bemutatkozása. Jelzi a sorozatban rejlő erőt” – fogalmazott a stúdió forgalmazási alelnöke.

A produkció Észak-Amerikán kívül 85 külföldi piacon további 152 millió dollárt hozott, így globális bevétele máris 275 millió dollárra (68 milliárd forintra) rúg.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. részben számos főhős visszatér a filmvászonra: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth és Josh Hutcherson is szerepel a filmben.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistán a Hős6os című Disney-vígjáték lett a második 20,1 millió dolláros jegyeladással, a Csillagok között pedig újabb 15,1 millió dollárral növelve jegybevételeit a harmadik helyre került. http://variety.com/2014/film/news/box-office-hunger-games-mockingjay-part-1-scores-years-biggest-opening-with-123-million-1201362980/

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés