Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hagyományos női póló vagy gyorsan száradó technikai póló – melyik a jobb?

női poló gyorsan száradó technikai poló

LifeStyle

Hagyományos női póló vagy gyorsan száradó technikai póló – melyik a jobb?

Hagyományos női póló vagy gyorsan száradó technikai póló – melyik a jobb?

Sportoláshoz feltétlenül be kell szerezni a tökéletes ruházatot, például a pólót. A cikkben annak járunk utána, hogy melyik a jobb választás, a pamut vagy a technikai változat. Bármelyikre is esik a választás, a legfontosabb, hogy megbízható márkák termékei közül szabad választani.

Hiszen csak ebben az esetben garantált a megfelelő minőség. A StreetSport oldalán beszerezhető pólók biztosan nem okoznak csalódást, megfelelnek a legfontosabb kritériumoknak. Nem kell attól tartani, hogy hamar elkopnak, és elszakadnak.

Pamut vagy technikai póló

A pamut természetes anyag, jó a szakítószilárdsága és tökéletes az ellenálló képessége. Ráadásul kellemes viselet, mivel az anyag puha tapintású. Azonban vannak negatívumai is: az izzadságot magába szívja, lassan szárad és nem eléggé rugalmas. Mindez együttesen kényelmetlen viseletet eredményez.

Ezzel szemben a technikai póló maga a technológiai innováció, ami nem szívja magába az izzadságot, hanem elvezeti azt, valamint rugalmas, és jól illeszkedik a test vonalához. Gyorsan szárad, jól szellőzik, és kényelmes viseletet biztosít. Továbbá nem akadályozza a szabad mozgást, így hozzájárul a jobb teljesítményhez. Minden női gardróbban ott a helye egy-két darabnak, hiszen számos alkalommal hasznosak lehetnek. Kiváló választásnak bizonyulnak, legyen szó gyaloglásról, túrázásról, futásról, illetve konditermi edzésről vagy csoportos óráról.

Kerülni kell a silány darabokat

Jó néhány márka gyárt technikai ruházatot, de természetesen nem egyforma minőségben teszik azt. Nem véletlen, hogy napjainkban az árak széles spektrumával lehet találkozni. Annak érdekében, hogy minden említett kritériumnak megfeleljen a kiválasztott darab, kizárólag megbízható márkák termékei közül szabad választani. Körültekintőnek kell lenni, és kerülni kell a silány darabokat, amelyek rossz minőségű anyagból és nem megfelelő gyártási technológiával készülnek.

Azonban nemcsak a minőségre kell figyelni, hanem a méretválasztásra is. Ha nem jó a méret, akkor a ruhadarab akadályozni fogja a szabad mozgást, amely sportolás közben a teljesítményre is negatívan hat. Szóval elengedhetetlen, hogy tökéletesen passzoljon a kiválasztott póló, ne legyen se túl bő, se pedig túl szűk.

A tisztítás jelentősége

A technikai pólók mosása nagy körültekintést igényel. Ugyanis csak így lehet garantálni, hogy ne veszítsen a speciális tulajdonságaiból, amelyek miatt kiváló választásnak bizonyul. Minden esetben pontosan követni kell a címkén szereplő utasításokat, azoktól semmi esetre sem szabad eltérni.

Egyesek még mindig úgy vélik, hogy az első használat előtt nem kell kimosni a ruhadarabokat. Ez nincs így, ki kell mosni a technikai pólót, ugyanis a gyártás során szennyeződés kerülhet rá, amely akár allergiás reakciót is kiválthat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés