Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudj meg mindent a cateringről!

catering

LifeStyle

Tudj meg mindent a cateringről!

Tudj meg mindent a cateringről!

A különböző céges rendezvények kapcsán szinte mindig szóba kerül a catering, ahogy ma már a baráti, családi eseményekre is egyre többen tehermentesítik magukat a sütés-főzés fáradságos munkája alól és rendelnek hidegtálakat, melegételeket.

Mind az üzleti, mind a baráti és családi kapcsolatokban fontosnak érezzük a nagyobb mérföldkövek, sikerek megünneplését, amelynek méltó záróakkordja szokott lenni egy ünnepi ebéd vagy vacsora.

A rendezvényhelyszínt szabadon választhatjuk meg attól függően, mennyire különleges élményt szeretnénk, illetve mekkora büdzsé áll rendelkezésünkre. De bármi mellett is döntsünk, az étkezés valamely formájára szükség lesz, ám szerencsére Budapest catering tekintetében is számos lehetőséget nyújt. Tarts velünk, cikkünkben eláruljuk, pontosan mit is takar, illetve honnan ered ez a szó!

A catering egykor és ma

A tömeg- vagy közétkeztetést, ellátást jelentő angol eredetű szó az Egyesült Államokból származik, ahol az 1800-as években egyre nagyobb igény mutatkozott a nagylétszámú és nagyszabású rendezvényeken a minőségi étkeztetés professzionális biztosítására.

Az események résztvevőinek étellel és itallal történő kiszolgálása hívta életre ezt a szolgáltatást, és tehermentesítette a vendéglátókat a rengeteg feladat, illetve a szervezés alól.

A catering ma már nemcsak a finomságokkal történő ellátást és felszolgálást foglalja magába, hanem a rendezvények különböző elemeinek, a berendezéseknek, a dekorációknak a helyszínre szállítását, elkészítését is. Sőt, a digitális technológia lehetővé teszi a cateringszolgáltatás telefonos applikáción keresztül történő kiválasztását és megrendelését is.

Korszerű vendéglátás

Változatos céges, szabadidős és zenei szabadtéri és tematikus rendezvényeken gyakori az ún. mobil catering, az erre a célra kialakított járműből történő kiszolgálás, ennek egyik trendi típusa a food truck. De a fagyis-, hot dogos vagy vattacukros kocsik beltéri eseményeken, esküvőkön, nagyobb családi születésnapi partikon is nagyszerűek lehetnek.

A cateringen belül külön kategóriát képvisel és rendkívül népszerű szolgáltatás az esküvői étel-ital ellátás. És bár szinte az összes szolgáltató foglalkozik vele, az esküvői csúcsszezonban szinte lehetetlen szabad kapacitást találni, ezért nem árt jó előre leszerződni rá, hiszen a ceremóniát követő összejövetel sikere múlik rajta.

Külön kategóriának tekinthető, bár az előzővel rokon a party catering, amely kis- és nagylétszámú születésnapi és más rendezvények számára biztosít minőségi ételeket, italokat és helyszínt az igények szerint hagyományos vagy különleges formában.

Irodai catering különleges alkalmakkor és a hétköznapokban

Nemcsak a céges eseményeken lehet szükség cateringre, hanem a hétköznapokban, az irodákban is meetingek, csapatépítők,, workshopok alkalmával, vagy minden különösebb ok nélkül, hogy megmutathassuk a munkavállalóknak, hogy törődünk velük. Utóbbira megfelelő szolgáltatás az ételbekészítés, ami annyiban kevesebb, mint a catering, hogy az ételen kívül egyéb szolgáltatásra nincs szükség.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés