Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen 7″-es táblagépet vegyünk kevés pénzért?

Tablet

Milyen 7″-es táblagépet vegyünk kevés pénzért?

Rövid listánkban bemutatjuk, melyek a legjobb megfizethető árú 7″-es táblagépek.

Napjainkban elképesztő népszerűségnek örvendenek a táblagépek, sokan szeretnének maguknak egy kompakt, ám mégis kiváló, internetezésre használható eszközt. Igen ám, de a pénztárca sokszor gátat szab az álmoknak, sajnos van, amikor csúcsmodell kósza álom csupán. Szerencsére ekkor sem kell kétségbe esni, mostani állításunkban ezért igyekeztünk összeszedni azokat, a maximum 40 ezer forintba kerülő modelleket, melyek leginkább megérnek egy pillantást. Fontos kiemelni, hogy sorrendet nem állítottunk fel, hiszen mindenki másra használja a tabletet, így az is előfordulhat, hogy egy számunkra kevésbé szimpatikus példány lesz a személyes kipróbálás során a leginkább megfelelő.

WayteQ xTAB-70QCI

A mi listánkon az első példány az alig 24 ezer forintért beszerezhető WayteQ xTAB-70QCI. Ebben egy 7 hüvelykes IPS kijelzőt, 4 magos processzort és 1 GB RAM-ot találunk.

????

Az Android 4.2 Jelly Bean-t futtató készülék a gyártó többi modelljéhez hasonlóan megfizethető árcímkével rendelkezik, így egyetlen példányáért alig 25 ezer forintot kell fizetnünk, mely egyáltalán nem sok a tudásához mérten. Ezért a pénzért igazi ajándék tipp a modell. Fiataloknak első táblagépnek, esetleg a technológiák iránt idegenkedő nagymamának mindenképp érdemes beszereznünk egy ilyen típust.

Alcor Acces Q787I

Listánk második tagjáért már valamivel többet, 36 ezer forintot kell lecsengetni. A készüléket az Alcor gyártja Acces Q787I néven, ám ahogy az lenni szokott, a bonyolult név igen barátságos hardvert takar. Az eszközben egy 7 inches kijelzővel, 4 magos processzorral és 1 GB RAM-al találkozhatunk.

256488258.alcor-access-q787i

Első látásra semmi különbség sincs a WayteQ modelljéhez képest, ám a magasabb árért cserébe itt már 3G csatlakozási lehetőséggel is találkozhatunk, mely igazi társsá teszi az Alcor modelljét. Fontos megemlíteni, hogy itt már javult az anyagminőség is, így használat során nem kell hímes tojásként figyelnünk az eszközre.

ConCorde tab AMAZON

Végül el is érkeztünk a keretünk “tetejére”, a következő modellekért ugyanis már 40 ezer forintot kell lecsengetnünk. Ezért a pénzért kifejezetten ajánljuk megtekintésre a ConCorde tab AMAZON-t, mely a saját tesztünkön is belopta magát a szívünkbe. A készülék rendkívül széles szoftverkínálattal rendelkezik, így megtalálható rajta a Táblamagazin, a ConCorde Táblatankönyv és a Book and walk névre keresztelt, könyváruházzal is ellátott könyvolvasó.

251716704.concorde-amazon

Természetesen hardverfronton sincs ok a panaszra, hiszen a tab AMAZON a fentebb említett, Alcor és WayteQ modellhez hasonlóan egy 7 inches 1024 x 768 pixeles felbontású IPS képernyővel rendelkezik mely mögött egy 4 magos processzort és 1 GB RAM-ot találunk.

Asus MeMo Pad HD 7

Listánk utolsó előtti tagja az Asus MeMo Pad HD 7. A tajvani gyártó modellje már nem új típus, körülbelül 1 évvel ezelőtt jelent meg, ám megfelelő hardvere és nem utolsó sorban megfizethető ára mégis kifejezetten ajánlottá teszi. A Pad HD 7-es a fentebb említett konkurensektől eltérően 16:9 képerányú képernyővel rendelkezik, így a filmek szerelmeseinek mindenképpen ezt érdemes szemügyre venni.

asus-memo-pad-hd7_1370252729

Az előlapot egy 7″-es, 1280 x 800 pixel felbontású megjelenítő foglalja el, mögötte pedig egy négymagos, 1,2 GHz-es processzor és 1 GB RAM kombinációja gondoskodik a Holo felülettel tarkított 4.1.2-es Jelly Bean futtatásáról. Az alig 40 ezer forintba kóstáló modell 8 illetve 16 GB-os, microSD-vel bővíthető memóriával is kapható, ezeken túl pedig 16 GB-os online tárhelyet is kínál a tajvani vállalat.

Samsung Galaxy Tab 3 7.0 Lite

Ha nehezen is, de egy Samsung modell is belefért az 5 készüléket tartalmazó listánkba. A Galaxy Tab 3 7.0 Lite fiatal modellnek számít, jelenleg pedig ez a dél-koreai gyártó leginkább megfizethető készüléke. A 40 ezer forintért kínált Tab 3 7.0 Lite listánk egyik leggyengébb modellje, a márkanév ugyanis rányomta a bélyegét az árcédulára, ám mégis sokak számára érdekes lehet, hiszen sokan esetleg ódzkodnak egy kevésbé népszerű gyártó termékének a megvásárlásától.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 3G Pic

A 7″-es, 1024 x 600 pixel felbontású képernyővel rendelkező Samsung készülék egy kétmagos, 1,2 GHz-es processzort és 1 GB RAM-ot tudhat magáénak. Az Android 4.2 Jelly Bean-t futtató készülék a gyártó saját, TouchWiz névre keresztelt felületével rendelkezik, így minden, Samsung modellt használó számára másodpercek alatt elsajátítható a kezelése.

A végére

Fontos megjegyezni, hogy a lista koránt sem végleges, hiszen napjainkban gomba mód bukkannak fel az újabbnál újabb modellek. Így céljaink között szerepel, hogy a későbbiekben újra összeszedjük a legjobb, 7″-es, példányokat. Sorozatunk hamarosan újra jelentkezik,  ám akkor egészen más termékeket veszünk majd górcső alá.

 



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés