Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre megérkezhet a hajlékony e-papír

Tablet

Jövőre megérkezhet a hajlékony e-papír

Újabb technológiai váltás előtt az tabletek és az e-olvasók. A Samsung jövőre gyökeresen megreformálhatja az újságolvasást.

A Liquavista megalkotta az Electrowetting Display-t (EWD), melyben a cég kombinálta az E-tinta és az LCD legjobb tulajdonságait, így létrejött egy olyan rugalmas kijelző, ami elavulttá teheti a papír alapú nyomtatást, ráadásul környezetkímélő megoldás is egyben. Ezt a technológiát már egy ideje várja az ipar és a közönség is, különösen azóta, mióta tavaly felvásárolta a Liquavista-t a Samsung. Ezután hamar szárnyra kaptak a hírek, hogy hamarosan jön a rugalmas e-papír, de úgy tűnik, várni kell, méghozzá 2013-ig – állítja a Tweakers.net. Az oldal jelentése szerint Johan Feenstra, a Liquavista alapítója és a Samsung hollandiai LCD R&D vezérigazgatója állítja, hogy a technológiát már jövőre használni lehet majd e-olvasóknál és táblagépeknél.
Az EWD technológia iránt azután nőtt meg az igény, miután kiderült, hogy amellett, hogy rendkívül fényes és színeket is használ a kijelző, rugalmas is és tökéletes olvasható a rajta megjelenített tartalom kül- és beltéren is, miközben sokkal kevesebb energiát fogyaszt és jobb a frissítési ideje jelenlegi társainál. A Liquavista állítása szerint a gyártási folyamat a 90%-ban kompatibilis a jelenleg használt LCD kijelzőkével, így a legtöbb gyártó problémamentesen tudná alkalmazni jelenlegi készülékeiknél is.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés