Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könyolvasásra kihegyezett táblagép a Sharptól

Smart home

Könyolvasásra kihegyezett táblagép a Sharptól

Galapagos tabletjével és felhő-alapú könyvesboltjával lép be az elektronikus könyvek piacára a japán vállalat.

XDMF
A Sharp által kifejlesztett XMDF formátum egyszerű módon teszi lehetővé a digitális tartalmak megjelenítését több féle elrendezésben. Ezen felül a Sharp számos digitális tartalmat tesz elérhetővé e-Pub formátumban (a legszélesebb körben használt formátum az Egyesült Államokban).

A Sharp Electronics a múlt héten zajlott Consumer Electronics Show-n mutatta be Galapagos e-média táblagép megoldását és a felhő-alapú e-könyvesbolt szolgáltatását. A Sharp egyedi XMDF (ever-eXtending Mobile Document Format) formátumot használó Galapagos tabletje és e-könyvesbolt szolgáltatása hozzáférést biztosít e-könyv, filmes és zenei tartalmakhoz. Az opcionálisan választható „automatikusan ütemezett kézbesítési szolgáltatás” mindig a legfrissebb újság és magazin tartalmakba nyújt betekintést vezetéknélküli kapcsolaton keresztül.

Az 16:9-os LCD érintőképernyős megjelenítővel ellátott, Sharp által kifejlesztett és optimalizált Galapagos e-média táblagépen a felhasználók az online könyvesboltban elérhető tartalmakat megvásárlás előtt díjmentesen böngészhetik. Vásárlás után letölthetik a készülék micro SD memóriakártyájára, így azok Wi-Fi hálózat nélkül is akármikor előhívhatók marad a készüléken. Két változatban érkezik majd a készülék: egy 5,5 colos és egy 10,8 colos képátlóval bíró példány jelenik meg a boltokban. Mindkettő linuxos alapokon nyugszik, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ez Androidot jelent-e, vagy valamilyen más operációs rendszert.

A Sharp a jövőben tovább kívánja bővíteni az elérhető tartalmak és tulajdonságok skáláját, kiegészítve azokat olyan kategóriákkal, mint videók és e-kereskedelem, valamint egyszerű kapcsolhatóságot kíván teremteni a kapcsolt AQUOS LCD TV-k és okostelefonok között. Ez utóbbi révén a táblagépen tárolt tartalmak könnyedén megjeleníthetővé válnak a nagyképernyős AQUOS TV-ken, miközben a főbb tulajdonságok a táblagépről lesznek kezelhetők. A jövőbeli tervek szintén kitérnek olyan területekre, mint integrált otthoni irányítás, oktatási, orvosi és e-kereskedelemhez köthető alkalmazások fejlesztése.

Sharp-Galapagos-5.5-inch-and-10.8-inch-media-tablets.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés