Connect with us

Hirdetés

technokrata

Crysis a mozivásznon

Smart home

Crysis a mozivásznon

Szemünk előtt kelt életre a Far Cry utódjának szánt játék – az élmény döbbenetes volt.

Tegnap rendezték meg a Game Developer Forum 2007-et Budapesten, ahol a legfrissebb játékfejlesztési irányokról tartottak előadásokat olyan neves cégek képviselői, mint az Eidos, Black Hole Games, Crytek, Stormregion. Lehetőségünk nyílt személyesen is részt venni a Sugár Üzletközpont egyik mozitermében megtartott fórumon, ahol minden bemutató közül kétségtelenül a Crysis aratta a legnagyobb sikert.

A FPS (first person shooter) szoftverek egyik mérföldköve volt a Far Cry, mely a játéktér szabadságával és a külső pályák részletgazdagságával nagyon sok felhasználót megragadott. A Crytek egy ideje már dolgozik az új Cryengine-en, melynek tudása a tervek szerint még az idén lemérhető lesz – a Crysis nevű játékban. Ebből tartottak egy bő félórás előadást a GDF 2007-en, ahol az első sorból sikerült a hatalmas mozivásznon figyelemmel követni a terep lerombolhatóságának, a járművek vezethetőségének demonstrációját. Csak egy példa: az egyik fejlesztő a földről felkapott tyúkot vágta egy dzsip ablakához, mely ennek következtében betört. Egy másik esetben pedig fegyverrel lőtte le egy pálmafa lombkoronáját (ami realisztikusan dőlt le a törzsről), majd ezt felvéve álcázta magát az észak-koreai katonákkal szemben. Teljes leírást itt és most nem adnánk a Crysis-ról, a szavak helyett beszéljen a játék képességeit bemutató videó.

Mivel a játék még pre-alfa stádiumban van, ezért nem volt meglepő, hogy meg-megakadt az „őt” futtató számítógépen. Ennek konfigurációjáról egyébként a fejlesztők nem kívántak nyilatkozni, így még csak nagyjából sem lehet belőni, hogy milyen PC kell majd a játékhoz. Kárpótlásul az újságíróknak külön tartott tájékoztatón lehetőség nyílt kicsit játszani a Crysis-szel.

Volt egy másik apropója is a külön sajtótájékoztatónak: a Crytek bejelentette, hogy Budapesten saját irodát nyit. A játékon eddig is dolgoztak magyarok, akik a virtuális járművek kinézetéért, működéséért felelnek, így nem lesz teljesen új terep a német fejlesztőcégnek a magyar főváros.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés