Connect with us

Számítástechnikai eszközöket adott a Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

SAM_DCJ_atadas

Dotkom

Számítástechnikai eszközöket adott a Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Samsung IT üzletága idén decemberben 2,5 millió forint értékben 47 különféle számítástechnikai eszközt adományoz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola számára

A Samsung, hazai gyártóként, számos formában segíti a civil társadalmat. Elsősorban a kultúra, a sport támogatását, és kiemelt helyen a jövő generációjának, ezen belül is a hátrányos helyzetű gyermekek segítését tűzte ki célul. A globális irányelvvel összhangban a magyar leányvállalat IT üzletága már második éve segíti termékadománnyal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot és a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolát. Az idei karácsony előtt a két intézmény közel 2,5 millió forint értékű, 47 különféle Samsung IT eszközt tartalmazó felajánlásban részesül.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 12 programja keretében nyújt konkrét segítséget a fizikailag, értelmileg sérült, árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek. A Samsung adományának a határainkon innen és túl, többek között Pécsett, Pápán és több, Erdélyben működő számítógépes klubban veszi nagy hasznát a szervezet: ezeknek a kluboknak a célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a biztonságos számítógép- és internethasználat alapjait, és tanulásukhoz, valamint a szabadidejük hasznos eltöltéséhez biztosítsa számukra a számítástechnikai eszközöket. „Régóta fennálló igény, hogy korszerűsítsük klubjaink gépparkját, amire önerőből most nem lett volna lehetőségünk. A Samsung mono és színes lézernyomtatóitól kezdve a multifunkciós nyomtatókon át a monitorokig minden egyes eszköznek nagy hasznát vesszük” – mondta Molnár Márta, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodavezetője.

A Samsung felajánlása hordozható számítógépeket is tartalmaz, amelyeket a Gyermekmentő orvos-csoportja fog használni. Magyarországon végzett munkája mellett évente két alkalommal az önkéntesekből álló orvos-csoport a romániai Hargita megyébe is elutazik, ahol a Megyei Kórházban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az új hordozható számítógépek abban is segítséget nyújtanak, hogy az orvosok azonnal rögzíteni tudják a vizsgálatok eredményeit, így a Samsung notebook- és netbook-adománya leginkább az ő munkájukat segíti.

A Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellett Budapest egyik legnagyobb szakképző iskolájának, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolának a karácsonyát is igyekszik kellemesebbé tenni, ahol közel 1000 tanuló folytatja tanulmányait. A legnagyobb igény a diákok részéről a monitorokra mutatkozott, a nyomtatókra pedig a háttérben, az irodai, adminisztratív munkákban van nagy szükség. A hordozható számítógépeket pedig az elektronikus naplók vezetésében hasznosítják a tanárok, eddig ugyanis nem állt elegendő mennyiségű notebook a rendelkezésükre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő