Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítástechnikai eszközöket adott a Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

Dotkom

Számítástechnikai eszközöket adott a Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Samsung IT üzletága idén decemberben 2,5 millió forint értékben 47 különféle számítástechnikai eszközt adományoz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola számára

A Samsung, hazai gyártóként, számos formában segíti a civil társadalmat. Elsősorban a kultúra, a sport támogatását, és kiemelt helyen a jövő generációjának, ezen belül is a hátrányos helyzetű gyermekek segítését tűzte ki célul. A globális irányelvvel összhangban a magyar leányvállalat IT üzletága már második éve segíti termékadománnyal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot és a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolát. Az idei karácsony előtt a két intézmény közel 2,5 millió forint értékű, 47 különféle Samsung IT eszközt tartalmazó felajánlásban részesül.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 12 programja keretében nyújt konkrét segítséget a fizikailag, értelmileg sérült, árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek. A Samsung adományának a határainkon innen és túl, többek között Pécsett, Pápán és több, Erdélyben működő számítógépes klubban veszi nagy hasznát a szervezet: ezeknek a kluboknak a célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a biztonságos számítógép- és internethasználat alapjait, és tanulásukhoz, valamint a szabadidejük hasznos eltöltéséhez biztosítsa számukra a számítástechnikai eszközöket. „Régóta fennálló igény, hogy korszerűsítsük klubjaink gépparkját, amire önerőből most nem lett volna lehetőségünk. A Samsung mono és színes lézernyomtatóitól kezdve a multifunkciós nyomtatókon át a monitorokig minden egyes eszköznek nagy hasznát vesszük” – mondta Molnár Márta, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodavezetője.

A Samsung felajánlása hordozható számítógépeket is tartalmaz, amelyeket a Gyermekmentő orvos-csoportja fog használni. Magyarországon végzett munkája mellett évente két alkalommal az önkéntesekből álló orvos-csoport a romániai Hargita megyébe is elutazik, ahol a Megyei Kórházban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az új hordozható számítógépek abban is segítséget nyújtanak, hogy az orvosok azonnal rögzíteni tudják a vizsgálatok eredményeit, így a Samsung notebook- és netbook-adománya leginkább az ő munkájukat segíti.

A Samsung a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mellett Budapest egyik legnagyobb szakképző iskolájának, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolának a karácsonyát is igyekszik kellemesebbé tenni, ahol közel 1000 tanuló folytatja tanulmányait. A legnagyobb igény a diákok részéről a monitorokra mutatkozott, a nyomtatókra pedig a háttérben, az irodai, adminisztratív munkákban van nagy szükség. A hordozható számítógépeket pedig az elektronikus naplók vezetésében hasznosítják a tanárok, eddig ugyanis nem állt elegendő mennyiségű notebook a rendelkezésükre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés