Connect with us

Hirdetés

technokrata

CD/DVD nyomtatás gyorsan, nagy mennyiségben

egyéb kütyük

CD/DVD nyomtatás gyorsan, nagy mennyiségben

A szuperlemez.hu nem először bizonyította be: egy professzionális CD/DVD nyomtató berendezéssel egyszerűen, gyorsan és főként költséghatékonyan lehet nagy mennyiségű optikai lemezt feliratozni, grafikával ellátni.

A cégek életében gyakran fontos szerepet játszik 1-1 CD, DVD vagy Blu-ray adathordozó, aminek elnevezése többnyire egy alkoholos filccel történik; az igényesebbek – megfelelő lemezek és írókészülékek esetén – a Lightscribe technológiát felhasználva teszik szebbé a korongokat.

Létezik azonban professzionális megoldás is erre a feladatra, amely a szemnek sokkal tetszetősebb, mégis költséghatékony kivitelt eredményez. A Szuperlemez Kft. korábbi tesztünkben is bebizonyította, hogy a Microboards termékeire érdemes odafigyelnünk, ha igényes CD/DVD nyomtatást szeretnénk. Ezúttal a Microboards PF-Pro-t volt szerencsénk megismerni, ami a korábbi printer immár 4 patronos, továbbfejlesztett változata.

Mivel maga a készülék sem kis méretű, ezért nem meglepő módon a csomagolása is viszonylag nagy. A dobozból kihámozva az eszközön kívül a különböző útmutatókat találjuk, illetve egy tápkábelt, egy 2.0-s USB nyomtatókábelt, az üres lemezek adagolására szolgáló rudakat, valamint a 100 lemezzel is megbirkózó kimeneti tárolót. Ez utóbbi alja értelemszerűen a készülék alsó paneljének síkja alá lóg be, ezért magát a nyomtatót érdemes az asztal szélére elhelyezni. A doboz tartalmaz még egy telepítőlemezt, négy nyomtatópatront (cián, magenta, sárga és fekete) illetve a nyomtatófejeket (sárga és fekete, valamint cián és magenta).

Üzembe helyezéshez szükség van a tintapatronok telepítésére. A fedlap felnyitásával a patronoknak helyet adó tartók középre mozognak, így könnyen beléjük tehetjük a színes, illetve fekete cartridge-eket. Mielőtt csatlakoztatnánk az USB kábel révén a masinát a számítógéphez, installálni kell a hozzá adott drivert. Ezután Windows 2000, XP és Vista alatt is életre kelthető a CD/DVD nyomtató, amivel párhuzamosan a SureThing CD Labeler Microboards Edition ötödik generációs változata is telepítésre kerül. Ezen felül a Microboards Printer Toolbox is installálódik a PC-re, amivel olyan fontos információk birtokába juthatunk, mint például az egyes cartridge-ekben levő tinta fogyásának mértéke.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés