Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Kingston MobileLite Wireless G3 – A következő útitársad

egyéb kütyük

Teszt: Kingston MobileLite Wireless G3 – A következő útitársad

Izgalmas újdonsággal jelentkezett a Kingston. Teszten a MobileLite Wireless G3.

Bizonyára sokan találkoztak már azzal a problémával, hogy lemerült a telefonjuk. Sokan vannak olyanok, akik gyakran átélik, hogy elfogy a tárhelyük is. A Kingston új, MobileLite Wireless G3-as modelljével ezt a két problémát orvosolja, egy stílusos készülékben.

Mi is ez?

A Kingston újdonsága lényegében egy adatmegosztó,  amely szerencsére az adatok megosztásánál jóval többre képes. A kompakt méretű, 192 grammos, 24 mm magas modell első látásra leginkább egy dizájnos Apple kiegészítőnek tűnik, hiszen fényes, hófehér borítása a kaliforniai gyártó termékeire emlékeztet. Ez szerencsére nemcsak a külsőben, de az építési minőségben is megmutatkozik, a modell ugyanis rendkívül jól össze van szerelve, nyikorgásnak, furcsa hangoknak nyoma sincs.

mobileliteg31

A felső részén a hálózati kapcsolatokat, illetve az akkumulátor állapotát jelző LED-ek foglalnak helyet a Kingston lógója mellet, míg a bekapcsoló gombot és a beépített aksi töltésére szolgáló microUSB csatlakozót az alsó részen helyezték el. Balra az SD kártyaolvasó (amihez microSD adaptert is mellékelnek!) és az USB 2.0 csatlakozó található, míg a Wireless G3 jobb oldalán az Ethernet kábel bekötésére van lehetőség. Ez utóbbi azért jöhet jól, mert ha olyan helyre megyünk nyaralni, ahol valamiért nincs WiFi, akkor egy pillanat alatt routert varázsolhatunk a készülékből.

Hogyan működik?

Kezdjük is az egyik legfontosabbal: a telefonok töltésével. A beépített 5400 mAh-es akkumulátor “felélesztéséhez” nincs szükség semmilyen tudományra, elég csatlakoztatni a telefon kábelét, majd azonnal kezdődik a készülék életre keltése. Azt is egyszerűen megtudhatjuk, hogy hogyan áll a beépített akkumulátor, amikor a töltöttsége megfelelő, a felső LED zölden villog, ha pedig már közeleg a vég, akkor pirosat kapunk.

Ennél is izgalmasabb az vezeték nélküli adatmegosztás használata. Ilyenkor nincs más dolgunk, az App Store-ból vagy a Play Áruházból letölteni a MobileLite Wireless névre keresztelt alkalmazást, majd ezután WiFi hálózaton rácsatlakozni a készülékre. Ilyenkor az MLW feliratú hálózatot kell keresnünk, amint ezzel létrejött a kapcsolat, mindent elérünk a programból, méghozzá gyorsan! Ez annak is köszönhető, hogy nemcsak 2.4 GHz-es, de 5 GHz-es szabványt is támogat az újdonság, és a WiFi ac routerekkel is megbirkózik.

g3wireless3

A MobileLite Wireless használata tényleg nem ördöngösség, legyen szó akár pendrive (ami lehet akár FAT32, NTFS vagy épp exFAT formátumú is) vagy SD kártya csatlakoztatásáról, minden adathoz gyorsan hozzáférhetünk. A szoftver képes a dokumentumok, zenék és mp4  formátumú filmek megnyitására is, az MKV anyagokhoz azonban már felajánlja egy másik program megnyitását. Igaz, ehhez hozzátartozik, hogy a nagyobb méretű anyagokat elsőként letölti a telefonra, így csak akkor tudjuk azokat megtekinteni az alternatív alkalmazással, ha van elég tárhelyünk a mobilon. Lehetőség van fordított irányú kommunikációra is, azaz a csatlakoztatott pendrive-ra lementhetjük a számunkra fontos adatokat is, így a fotóink, telefonszámaink és más dokumentumaink is biztonságban lehetnek. A szoftver természetesen a többi, telefonon tárolt adatunkat is látja, így fájlböngészőként is használható.

g3wireless2

Szerencsére a mobilon túl is van élet, így SD kártyáról pendrive-ra vagy merevlemezre is menthetünk, illetve ezt a folyamatot fordítva is végrehajthatjuk.A gyors lemerüléstől sem kell tartanunk, folyamatos használat mellett 13-14 órát könnyedén működik a Wireless G3, igaz ez csak abban az esetben igaz, ha nem töltünk fel vele egy készüléket, hiszen olyankor drasztikusan csökken az üzemidő. Érdekesség, hogy a Kingston piacra dobta a G3-as fejlettebb Pro verzióját is, a fekete színben megjelenő modell lényegében abban különbözik a tesztünk alanyától, hogy 64 GB-nyi beépített memóriát is kapott. Ha ennyinek nem is, azért valamekkora belső memóriának a G3-asnál is örültem volna.

Végítélet

Sokaknál jó szolgálatot tehet a Kingston újdonsága. Főleg azokra gondolok, akik gyakran utaznak és olyan telefonnal rendelkeznek, amelynek nem bővíthető a memóriája (ilyen például az összes iPhone). Nekik kiváló választás az alig 15 ezer forintba kerülő MobileLite Wireless G3, hiszen az összes, útközben felmerülő, a telefonjukkal kapcsolatos problémára megoldást nyújthat.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Kingston MobileLite G3

  Megjelenés éve: 2016
  Pro:  
  - Jó építési minőség
  - Jó üzemidő
  - Könnyű kezelhetőség
 
  Kontra:  
  - Nincs beépített memória
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés