Connect with us
Hirdetés

technokrata

Teszt: Huawei Color Band A1 – Észrevétlen marad

egyéb kütyük

Teszt: Huawei Color Band A1 – Észrevétlen marad

Jó áron ad korrekt hardvert a Huawei legújabb okoskarkötője. Megnéztük, mit tud a kínai gyártó újdonsága.

Mit tehet az ember, ha szeretné figyelemmel követni a napi mozgását, de nem akar sok pénzt szánni egy okosórára? Választhat például egy okoskarkötőt, amely mindezt tudja, divatos és nem is kerül sokba! Nos, most egy ilyen eszköz érkezett hozzánk, méghozzá a Huawei jóvoltából. A Color Band A1 apró, könnyű, így észrevétlen, de mégis pontosan figyel ránk.

colorbanda11

Csomagolás

Egy apró, hófehér színű dobozban érkezett a tesztkészülék. Az alapértelmezett funkciók felsorolásán , a márka és típusneven kívül sok mindent nem rejt a burkolat. Ez a minimalizmus belül is folytatódik, hiszen az okoskarkötőn kívül csak egy, a töltéshez használatos dokkolót és magát a használati útmutatót találjuk a csomagoláson belül.

Huawei Color Band A1 with P9

Kivül kicsi, belül nagy

A Huawei már egyáltalán nem új szereplő a viselhető kütyük piacán, ennek fényében elvárható volt, hogy az apró újdonság, a Color Band A1-es is jó minőségben készüljön el. Ez így is van, a 20 grammos okoskarkötő az általam tesztre kapott, szilikon szíjas variánsban (amelyek igény szerint bármikor egyszerűen cserélhetőek) egyáltalán nem zavart a mindennapok során, az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy visel valamit. Ez persze nem okoz gondot, hiszen az IP57 szabványnak megfelelően az okoskarkötő por- és vízálló, így egy méter mély vízbe is vihetjük, fél óra meg sem kottyan neki, vagyis nem gond, ha véletlenül magunkon felejtjük egy fürdés során.

colorbanda14

Sőt, a Huawei mérnökei a kompatibilis, Androidra és iOS-re is elérhető alkalmazással karöltve direkt úgy tervezték meg a karkötőt, hogy az a lehető legtöbbet rajtunk legyen. Ezért még ébresztésre is használható, ilyenkor az óra enyhén rezeg. Ezt persze nem csak reggel, hanem egész nap tudja, hiszen konfigurálható, hogy SMS vagy hívás esetén a beépített, egyébként a töltést is jelző LED villogása mellett rezgéssel is tudassa, hogy vegyük elő a mobilunkat. Bár nagyon hasznosnak találtam a funkciót, annyit azért megemlítenék, hogy a rezgőmotor nem a legerősebb fajtából való, ebből kerülhetett volna jobb az eszközbe.

colorbanda13

Persze a Color Band A1 nemcsak erre figyel, hanem emellett folyamatosan követi a mozgásunkat, hogy a beépített alkalmazásban láthassuk, eleget mozogtunk-e a nap folyamán. Az elégetett kalóriákról, a megtett lépésekről és az átgyalogolt kilométerekről aztán pontos, órára lebontott statisztikát készít a rendszer, így mindig tudjuk, hogyan teljesítettünk. Nekem nagyon tetszett, hogy akár az UV-szintet is leellenőrizhetjük, hiszen az okoskarkőtő ennek megállapítására is képes, így azonnal pontos képet kapunk arról, hogy kell-e védekeznünk a nyári, olvasztó napsugarak ellen, vagy nem.

colorbanda12

Egy próbát bárkinek megérhet

Alapvetően nehéz rossz szót szólni a Huawei modelljéről, hiszen jelenleg 13 ezer forintba kerül, ezt a pénzt pedig megérik a benne lévő funkciók. Tény, hogy tudása jelentősen elmarad egy androidos okosóráétól, de remélem senki nem gondolja, hogy ekkora összegért pulzusmérőt, GPS-t és más, “úri huncutságot” kapunk. Ami viszont van, az legalább stabilan működik és még a töltésért sem kell aggódni, mivel visszafogott használat mellett akár négy hétig is a karunkon maradhat a Color Band A1, hiszen a beépített komponensek szinte egyáltalán nem szívják le az akkumulátort. Ez pedig olyasmi, ami a mai mezőnyben cseppet sem nem általános!



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Huawei Color Band A1

  Megjelenés éve: 2016
  Pro:  
  - Olcsó ár
  - Jó összeszerelési minőség
  - Olcsó ár
  - Hosszú üzemidő
 
  Kontra:  
  - A rezgőmotor lehetne jobb
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés