Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belassulnak a memóriák a használattól?

Laptop

Belassulnak a memóriák a használattól?

Az Intel szerint nem. Vagy legalábbis nem nagyon.

Nagyjából másfél hete kezdődött az a nyilatkozatháború, amit a PC Perspectives oldal indított el egy elemzésével. Kísérletezni kezdtek ugyanis az Intel memórialapú háttértárolóival (SSD), és arra a megállapodásra jutottak, hogy adatátviteli sebességük egyre csökken, ahogy a felhasználó használja az eszközöket. A „Long-term performance analysis of Intel Mainstream SSDs” címet viselő cikk szerint az Intel X25-M drive a belső töredezettség miatt veszít tempójából, ezért egy „használt” X25-M mindig rosszabbul teljesít a teljesítményteszteken, mint egy új.

Erre reagált a múlt hét végén az Intel. A vállalat szerint nem igaz a PC Perspectives állítása; közlésük szerint a saját teszteléseik során nem voltak képesek előidézni az oldal által említett eredményeket. Emellett azt is állítja a chipgyártó gigász, hogy a PC Perspectives által használt szintetikus tesztek – amire alapozva készült a cikk – nem fedik a valós viszonyok közötti teljesítményt. Röviden: az Intel szerint nem lassulnak be az SSD-k azután sem, hogy felhasználójuk bőven pakolt rájuk adatokat.

„Általánosságban, amikor egy PC meghajtója (legyen az akár SSD akár HDD) megtelik, tapasztalható némi csökkenés a rendszer teljesítményét illetően. Ugyanakkor a PC Perspective által ismertetett visszaesés nagyobb, mint az általánosságban elvárható.” – olvasható a vállalat közleményében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés