Connect with us

technokrata

Windows Vista Lite

Laptop

Windows Vista Lite

Ha túl sok erőforrást von el az új Microsoft operációs rendszer.

A vLite (avagy Vista Lite – letöltés itt) olyan alkalmazás, aminek segítségével „megnyirbálhatjuk” a Windows Vistát. A program azon célból készült, hogy a nem kívánt komponenseket szépen sorban eltávolíthassa a felhasználó – a fejlesztők szerint ezzel egyrészt gyorsabbá tehető az operációs rendszer működése, másrészt pedig mindenki olyanra szabhatja a Vistát, amilyenre csak akarja. A szoftverrel bootolható ISO-t lehet készíteni, vagyis a változtatások magára a telepítőlemezre vihetők fel – ezt követően az erről a DVD-ről való installálás során már a testreszabott Vistát kapja az érdeklődő. Természetesen a módosított bootlemez használata nem mentesíti a felhasználót az aktiválástól, tehát az operációs rendszer egy eredeti változatával (vagy legalább egy legális termékkulccsal) rendelkeznie kell annak is, a vLite-tal készített image-et használja.

Emellett a program integrálni tudja azokat a drivereket, amiket a monitor előtt ülő fontosnak tart, és alapértelmezettként nem része az operációs rendszernek. Képes Vista telepítő CD-k összevonására és különválasztására, de akár olyanra is alakíthatjuk a képfile-t, hogy az a telepítésénél nem igényel felhasználói beavatkozást. A C#-ban írt alkalmazás viszont csak csak akkor működőképes, ha a felhasználó rendelkezik a .NET Frameworkkel (a Windows Vistában ez már alapból benne van).

Az új változat már támogatja a Longhorn Servert, és képes olyan összetevők kezelésére is, mint: Internet Explorer, Microsoft HTML motor, Windows Firewall, Performance Counters, Game Explorer stb. Emellett javítottak a nyelvi részen, illetve a Windows Mail korábbi hibáját is megszüntették.

A vLite legújabb, 1.0 béta verziója letölthető gyors Download szerverünkről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök