Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EADS országos TETRA rádióhálózatot szállít a magyar hatóságoknak

Laptop

Az EADS országos TETRA rádióhálózatot szállít a magyar hatóságoknak

A világon jelenleg a legnagyobb számú közbiztonsági szervezetet kiszolgáló osztott hálózat. A hálózat kiépítése 2007 január végére várható.

Az EADS vállalat szerződést kötött a Pro-M-mel egy országos hatókörű, TETRA technológián alapuló rádióhálózat infrastruktúrájának szállítására. A T-Mobile Magyarország és a Magyar Telekom által erre a feladatra alapított Pro-M végzi a kormány határozata alapján kiépítendő országos rádiókommunikációs hálózat kiépítését és üzemeltetését.

Az EADS TETRA (Terrestrial Trunked Radio – földi trönkölt rádió) technológiája az egyik legjelentősebb modern, digitális rádió szabvány, amelyet a tömegközlekedésben és a közbiztonság területén alkalmaznak világszerte, valamint ipari használata is igen széles körben elterjedt. A rendszer biztonságos és problémamentes rádiókommunikációs szolgáltatást nyújt a felhasználóknak. Olyan hálózatról van szó, amelyet a világon sehol nem használ egyidejűleg olyan nagy számú közbiztonsági szervezet, mint Magyarországon. A felhasználók között szerepel a Magyar Honvédség, az Országos- és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Határőrség Országos Parancsnoksága, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Vám és Pénzügyőrség, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség.

A kiépítésre kerülő egyetlen, kiterjedt és egyidejűleg számos szervezet által használható rádiókommunikációs rendszer nagy mértékben leegyszerűsíti a felhasználók egymás közötti kommunikációját és együttműködését. Ezen felül az osztott, országos hatókörű rendszer gazdasági és biztonsági előnyökkel is jár.

A teljes EADS digitális TETRA központokat, TB3 TETRA bázisállomásokat, IP (Internet Protocol) adathálózati elemeket, diszpécser munkaállomásokat, professzionális szolgáltatásokat és EADS TETRA rádióterminálokat szállít. A szállítás 2006-ban kezdődik meg, a teljes hálózat kiépítése pedig 2007. január végére várható. A rendszer kivitelezését Budapesten kezdik meg és ott a tervek szerint 2006 április elejére be is fejezik.

Jean-Marc Nasr, az EADS Secure Networks elnöke így fogalmazott: „A hálózat jelentős mértékben növeli majd a magyar állampolgárok biztonságát. Az EADS rendszere a lehető legjobb választás egy sikeresen működő, több szervezet felhasználóit kiszolgáló hálózat igénye esetén. Mindezek mellett a rendszert kifejezetten úgy terveztük, hogy optimalizáljuk a teljes bekerülési költséget. A szerződéskötést igen jelentős eredménynek értékeljük: amióta a Nokia PMR EADS általi akvizíciója megtörtént, ez a szerződés az EADS legjelentősebb TETRA technológián alapuló megállapodása, amely megszilárdítja a vállalat vezető szerepét ezen a piacon.”

Pesti István, az EDR kormánybiztosa hozzátette: „Az új, osztott rádiókommunikációs rendszer megkönnyíti a készenléti és közbiztonsági szervek együttműködését, ezáltal az egyes munkafolyamatok hatékonyságának fejlesztését is. Ami még ennél is fontosabb: az új kommunikációs szolgáltatás révén értékes perceket takaríthatunk meg, amely gyakran életeket menthet.”

A digitális trönkölt rádió alapú rendszerek egyik vezető globális gyártójaként és integrátoraként az EADS megbízható, biztonságos, központosított információcserét biztosít a biztonsági erők között, lehetővé téve az adott szituációnak megfelelő azonnali döntéshozatalt. A vállalat integrált rendszer-megoldásokat is kínál partszakaszok és határvonalak felméréséhez, védelméhez. A biztonság olyan nagyszabású eseményeken is növelhető, mint amilyen például a Világ Kupa a nagybiztonságú rendszertechnológiák terén szerzett tapasztalatoknak köszönhetően.

Az EADS Secure Networks a világ egyik vezető PMR szolgáltatója. Célja, hogy a szakszolgálatok – a rendőrségtől a közműszolgáltató vállalatokig – számára a lehető legnagyobb fokú kommunikációs biztonságot nyújtsa nagy hatókörű, párhuzamos hálózat, terminálok, integráció és magas minőségű szolgáltatások által. Az EADS a világ egyetlen olyan vállalata, amelynek mindkét vezető szabvány, a TETRA és a TETRAPOL a rendelkezésére áll, és a specifikus igényeket is maximálisan kielégítő szolgáltatásokat kínál meglévő és jövőbeli ügyfelei számára. A vállalat több mint 130 hálózatot helyezett már üzembe, amelyek közül 30 országos lefedettséget biztosít.

Az EADS Secure Networks a Defence and Communications Systems (DCS) része, az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) üzletágának intengráns egysége.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ben mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakétarendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt (UAV) határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a aviatikai elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110.000 főt foglalkoztatott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés