Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a Windows Internet Explorer 7

Laptop

Letölthető a Windows Internet Explorer 7

Immár nyilvánosan is tesztelhető a Microsoft böngészőjének bétaváltozata.

Kedden új preview változattal állt elő a Microsoft, ami az Internet Explorer hetedik generációját illeti; ezt immár a nagy nyilvánosság is megtekintheti, kipróbálhatja. A preview kiadás azt jelenti, hogy a szoftver jelenlegi állapotában még közel sem végleges, de azért már határozott irányvonalat mutat arról, milyen lesz, ha elkészül.

Még tavaly júliusban indult el a korlátozott tesztelés, a „hétköznapi érdeklődőknek” azonban hosszú hónapokat kellett várniuk arra, hogy végre „megkaparinthassák” a Firefox előretörése miatt komolyan átdolgozott böngészőt. A Microsoft eredetileg március végére ígérte a nyilvános bétát, ám ez már a héten elérhetővé vált. Nyilánvalóan bizonyos korlátok között használható: az immár Windows Internet Explorer 7 névre hallgató alkalmazás csak a Windows XP második javítócsomagjával ellátott változataira hajlandó feltelepülni.

Miben más?
Elsősorban a komoly biztonsági és a személyes szférát óvó fejlesztések megjelenése teszi védettebbé a felhasználókat, minek köszönhetően a phishing támadásokkal, kémprogramokkal és más digitális fenyegetésekkel szemben ellenállóbb lett az Internet Explorer. Emellett azonban olyan fejlesztések is helyt kaptak, amik révén könnyebben használható a szoftver: például a history kezelhetőbb lett, de a Mozillában, majd a Firefoxban igen nagy népszerűségnek örvendő füles böngészés (tabbed browsing) is végre alapértelmezettként jelenik meg. Sőt, ez utóbbit tovább is fejlesztették az eredeti ideához képest: fülváltás közben úgynevezett thumbnail nézet (előnézeti kép) jelenik meg a felhasználó előtt, ami több információt ad a megnyitott oldalról, mintha annak pusztán a neve segítene csak a navigálásban (lásd a fenti screenshotot). Redmond Quick Tabs névre keresztelte el ezen fejlesztését.

Keresősor és eszköztár bővíti a böngésző funkcionalitását – ezeket a tapasztaltabb felhasználók eddig külön kiegészítések révén „varázsolták” bele az Internet Explorerbe (például a Maxthon vagy a Google Toolbar segítségével). A nyomtatási fejlesztések révén egyszerűbben állítható a nyomtatási kép, a margók, a lap kiosztása, a fejlécek eltávolítása stb. A felhasználók számára könnyebbé válik a hír- és sportoldalakra, blogokra és áruházakba való feliratkozás, bejelentkezés; illetve természetesen támogatja az RSS (Real Simple Syndication) technológiát is. Emellett számos, kifejezetten a webfejlesztők számára létrehozott funkcióval is gazdagodott az új bétaváltozat – ilyen például a feljövőben levő webprogramozási technológiák gyűjteménye, az AJAX.

Végleges kiadás – még az idén
A végleges kiadás – ha minden a tervek szerint alakul – még idén megjelenhet, körülbelül akkor, amikor az új Windows, a Vista is megjelenik. Addig be kell érnünk a nyilvános bétával, mely gyors Download szerverünk adatbázisából (is) letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés