Connect with us

technokrata

Újabb fájlcserélő kalózt fogtak a miskolci rendőrök

Laptop

Újabb fájlcserélő kalózt fogtak a miskolci rendőrök

A rendőrség munkatársai az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére tartott házkutatást Miskolcon.

A Miskolci Rendőrség munkatársai újabb fájlcserélő kalózt fogtak márciusban az ASVA kezdeményezésére. Az akció során lefoglaltak 1119 darab illegálisan másolt CD és DVD lemezt, valamint egy számítógépet, melyről fájlcserélő rendszerek segítségével az elkövető hozzáférhetővé tett filmeket, zenéket más felhasználók számára. A miskolci személy a filmeket, zenéket és szoftvereket fájlcserélő rendszerek segítségével gyűjtötte össze. Az így letöltött és más forrásból származó szerzői műveket maga is hozzáférhetővé tette a fájlcserélő rendszer felhasználói számára.

Az ügyben a szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elkövető legalább 336 sértettnek mintegy 43 és fél millió forint vagyoni hátrányt okozott. Az elkövető legsúlyosabb esetben akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető.

A Miskolci Rendőrség munkatársai felkészültek és eredményesek a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyek felderítésében és vizsgálatában. Az ASVA segítségével korábban is számos sikeres akciót hajtott végre Borsod megyében mind az internetes, mind pedig a „hagyományos” kalózkodás területén. Március végén a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai leleplezték az egyik legismertebb magyar fájlcserélő rendszer, DC++ egyik hubját, amelynek száz fő feletti felhasználói tábora több terabyte-nyi illegális tartalmat osztott meg egymással. Ezt megelőzően a budapesti rendőrség akciója nyomán megbénult Magyarország egyik legnagyobb hubja, a Mátrix.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő