Connect with us

Lehet sikert elérni az amerikai piacon

Laptop

Lehet sikert elérni az amerikai piacon

Az IHM és a Magyar Technológiai Központ (HTEC) közös rendezvénye.

2005. április 7-én több mint százan voltak kíváncsiak az első, az USA-ban létrehozott Magyar Technológiai Központ és az IHM közös rendezvényére. Az IHM-ben tartott esemény résztvevői megismerhették a HTEC eddigi munkáját, eredményeit és rövid beszámolót hallhattak arról, hogy milyen újabb projektet indít az IHM a magyar infokommunikációs cégek világpiaci szereplésének elősegítésére.

A rendezvényt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter nyitotta meg. Előadásában ismertette az informatikai tárca elképzeléseit a külpiaci megjelenéssel kapcsolatban. Magyarország célja, hogy jelen legyen, illetve megerősítse pozícióit az amerikai egyesült államokbeli, ázsiai IT piacon, valamint megtalálja helyét Európában a Kárpát-medence államainak együttműködésének keretében.

A külföldi piacra lépéshez a kormányzat erős hátteret nyújt az informatikai képviseleti hálózat kiépítésével. Az amerikai Magyar Technológiai Központ (HTEC) közreműködésével az elmúlt egy évben nyolc nyertes pályázó tett érdemi lépéseket az amerikai piacon. A következő állomás a shenzheni (Kína) iroda megnyitása lesz idén ősszel. Az ázsiai hídfőállás kiépítésében részt vesz az IVSz és az Ázsia Klub is.

G. H. Walker, az USA magyarországi nagykövete gratulált az amerikai piacon megjelent magyar cégeknek. Véleménye szerint a magyar vállalatok sikeresek lehetnek az Egyesült Államokban. A magyar szakemberek szakmailag felkészültek, s az általuk megcélzott kis vállalatok piaca igen prosperáló, nemzetgazdasági súlya jelentős.

Az amerikai piac felé nyitó cégek eltérő piaci stratégiát alkalmaznak. A ScanSoft-Recognita sikeres partnerkapcsolatai révén egy felvásárlás eredményeképpen erősödött meg az amerikai piacon, a FreeSoft az első sikeres üzletkötések után hamarosan képviseletet nyit az Egyesült Államokban, az AITIA pedig a HTEC segítségével már létrehozta kinti irodáját.

Dr. Földesi István, a HTEC USA igazgatója a konferencia zárszavában elmondta, a HTEC folytatja megkezdett munkáját az amerikai majd shenzheni központokban. Tovább bővíti kapcsolatrendszerét, támogatja a cégeket az amerikai cégalapításban, marketing tevékenysége révén segíti a magyar informatikai cégek ismertségének növelését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő