Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb Winamp

Laptop

Letölthető a legújabb Winamp

Újfent frissült az internetezők egyik legkedveltebb médialejátszó alkalmazása.

A Nullsoft bábáskodásával létrejött alkalmazás a ´90-es évek közepén nagy sikerrel mutatkozott be, s azóta is felhasználók tízmillióinak kedvenc audiolejátszó szoftvere. Pár éve kettévált a fejlesztési irány: a 2.xx-es változat és a 3.xx-es verzió annak ellenére, hogy ugyanarra a magra épült, mégis alapvető működésbeli eltéréseket mutatott. A projektvezetők azonban úgy találták, hogy ideje (újra)egyesíteni az erőket. Ennek kézzelfogható eredménye a szerverünkről is letölthető Winamp 5-ös változata. Nemrég megújult mind a Lite, mind a Full változat; habár a Nullsoft „elsorvasztásával” kérdésessé vált, lesznek-e még nagyobb fejlesztések.

Az ötös verzió jellemzői

– Winamp 5.0 mind a 2-es (klasszikus), mind a 3-as (modern) sorozat skinjeit támogatja
– továbbfejlesztett library-ja révén könnyebb a zenék és videók között keresni, illetve egyszerűbbé vált a kedvenc internetes rádiókhoz és tévéadókhoz való hozzáférés is
– ugyaninnen már életrajzokhoz, rajongói oldalakhoz és még több információhoz is hozzá lehet jutni
– új multimédiás billentyűzet parancsok az alapértelmezett hotkey listában
– fejlesztések az MP3 kódoló konfigurációjában
– felfrissített videokodekek, skinek
– a felhasználó könnyen leszedheti kedvenc CD-jéről a dalokat az ingyenes AAC formátumba, de továbbra is lehetőség nyílik az MP3-as szabvány használatára is ezen folyamatban
– immár egy CD írása sem okoz gondot a Winamp számára

Az utóbbi két lehetőség csak a Professional változatban található meg (mely 15 dollárért szerezhető be a fejlesztők weboldaláról).

Újdonságok

Az 5.07-es változat kiadására elsősorban hibajavítási okokból volt szükség. Amint arról mi is beszámoltunk, a biztonsági rés a kihasználásával egy támadó elérheti, hogy puffertúlcsordulás jelentkezzen a Winampot használó internetező rendszerében. Ez többféleképpen is kivitelezhető; abban az esetben a legveszélyesebb, amikor egy ártó szándékkal létrehozott .m3u lejátszási lista (playlist) állományon keresztül kerül kiaknázásra. Ezek ugyanis egy website-ról automatikusan letöltődhetnek, mindennemű felhasználói beavatkozás nélkül. Nos, az 5.07-es verzió megszünteti ezt a támadási felületet a szoftverben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák