Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az első Vaio mobil

Kütyük

Itt az első Vaio mobil

Saját mobillal jelentkezett a Vaio márka.

A Sony 2014-ben döntött úgy, hogy a régóta veszteséges Vaio üzletágat értékesíti, ezzel elhagyva a PC-s piacot. A Vaio márkanév a dolgozókkal együtt így egy japán befektetési csoporthoz került, akik az elmúlt időszakban az alapoktól építik fel a kínálatot. Így a korábbi, még Sony alapú eszközök után már leleplezték az első, teljesen saját fejlesztésű modelleket. A Vaio név ugyanakkor a mai napig rengeteg embernek jól cseng, ezért a gyártó megpróbál minden lehetséges területre betörni vele.

vaiophone

Így fordulhatott elő, hogy a pletykák után végül hivatalosan is bemutatkozott az első Vaio okostelefon a Vaio Phone. A modellben egy 5″-es, 720p felbontású képernyőt, egy 1,2 GHz-es, négymagos processzort és egy 13 megapixeles kamerát találunk. Az Android 5.0 Lollipoppal érkező újdonság 7,95 mm vékony.

Üröm az örömben, hogy a blog of mobile észrevételei alapján egyáltalán nem egy teljesen új termékről van szó, a Vaio telefon ugyanis kiköpött mása a már egy ideje piacon lévő Panasonic Eluga U2-nek. Valószínűleg arról lehet szó, hogy hosszú ideig tartó fejlesztési procedúra helyett egyszerűen vásároltak egy kész eszközt a Panasonic-tól. 

vaiophone2

Ne feledjük azonban, hogy ez még csak a kezdet, így később saját fejlesztésű telefonok is érkezhetnek a márkától. Hazánkban azonban aligha találkozunk majd velük, a Vaio egyelőre exkluzív a japán vásárlók számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés