Connect with us
Hirdetés

technokrata

Milyen egy korszerű klíma?

panasonic klímaberendezés korszerű klíma

LifeStyle

Milyen egy korszerű klíma?

Milyen egy korszerű klíma?

Egy korszerű klímaberendezésnek számos funkcióval kell bírnia, sokféle elvárásnak kell megfelelnie annak érdekében, hogy az igényes, a fogyasztó által megfelelőnek ítélt minőségben működjön.

Az elvárások változhatnak az egyes felhasználók igényeitől és a klímaberendezés típusától függően, de néhány fontos szempont általánosságban is elmondható.

Teljesítmény, energiahatékonyság, környezeti terhelés

A Komfort Plus Panasonic klímái például rendkívül korszerűnek számítanak, az alább felsorolt szempontok alapján is.

A klímaberendezésnek hatékonyan kell hűtenie a helyiséget a nyári hónapokban és adott esetben fűtenie a téli, de legalább az átmeneti hónapokban. A korszerű készülékek általában inverteres technológiát alkalmaznak, ami hatékonyabb energiafelhasználást eredményez.

A környezetvédelem szempontjából előnyös, ha a légkondicionáló olyan hűtőközeget használ, amely kevésbé káros az ózonrétegre, illetve a működéséhez minél kevesebb elektromos áram felhasználására van szükség.

Egyéb szempontok

A klímának képesnek kell lennie a helyiség páratartalmának csökkentésére, ami kellemesebb és egészségesebb levegőminőséget eredményez.

Kényelmi szempontból előnyös a távirányíthatóság, és akár az időzíthetőség vagy más automatizációs funkciók.

A korszerű klímák rendszerint rendelkeznek különböző szűrőkkel, amelyek tisztítják a levegőt a pollenektől, portól és más szennyeződésektől. Fontos, hogy a szűrőket rendszeresen tisztítsák vagy cseréljék.

A zajszint fontos tényező, különösen, ha a klímaberendezés hálószobában vagy olyan helyiségben van elhelyezve, ahol a csend fontos.

Esztétikai szempontok

Az esztétikai elvárások a klímaberendezés beltéri egységével szemben szubjektívek lehetnek, de néhány általános szempontot figyelembe lehet venni a kialakítás terén.

A modern klímaberendezéseknek általában kompakt és letisztult designnal kell rendelkezniük, hogy könnyen illeszkedjenek a környezetükhöz anélkül, hogy túl dominánsak lennének.

A klímaberendezés beltéri egysége ne legyen túl feltűnő. Néhány modell beépített vagy rejtett kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy ne vonjanak magukra túl sok figyelmet.

Ha van kijelző a beltéri egységen, az is része az esztétikának. Jól elhelyezett, könnyen olvasható kijelző és esetlegesen egy finom háttérvilágítás is hozzájárulhat a megfelelő összképhez.

Természetesen az sem mindegy, hogy a beltéri egység hová kerül az adott helyiségen belül, hiszen ez is nagyban befolyásolja, hogy mennyire lesz képes diszkréten harmonizálni a környezetével. A kültéri egységnél ilyen szempontból még nagyobb a felelősség, hiszen nemcsak az otthonunk, hanem az utca képére is hatással vagyunk.

Ezen szempontok figyelembevételével a klímaberendezés beltéri egysége hatékonyan illeszkedhet az otthon vagy iroda kialakításához anélkül, hogy zavaró lenne vagy kihívást jelentene az esztétikai élmény szempontjából, illetve az utca képét sem kell feltétlenül lerontani a kültéri egységgel.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés