Connect with us

technokrata

Már a Bahamákon sem vagyunk biztonságban?

nsa-can-access-smartphone-data

Kütyük

Már a Bahamákon sem vagyunk biztonságban?

A Bahama-szigetek összes lakójának beszélgetését lehallgatták az NSA szakemberei.

2013 tavaszán robbant az NSA botrány, a Nemzetbiztonsági Hivatal működéséről ugyanis rengeteg, belsős információt hozott nyilvánosságra Edward Snowden. Ezekből nemcsak az derült ki, hogy a külföldi politikusokat előszeretettel figyelték meg a hivatal dolgozói, de az is napvilágra került, hogy az állampolgárok privát beszélgetéseibe is betekintést nyertek.

nsa-can-access-smartphone-data

Ez utóbbihoz kapcsolódik a legújabb, napvilágra került dokumentum is, melyből kiderül, hogy Bahama-szigetek és egy másik ország összes belföldi beszélgetését rögzítették az NSA szerverei. Az iratokból a is kiderült, hogy elsősorban nem a magánszemélyekkel kívántak foglalkozni a hivatalnál, sokkal inkább a drogkereskedelemmel és csempészettel foglalkozó bűnözőket kívánták megtalálni.

A Bahama-szigetek mellett a Fülöp-szigeteket, Kenyát és Mexikót is aktívan figyelték az NSA hivatalnokai, méghozzá úgy, hogy erről az említett országoknak egyáltalán nem volt tudomása. Az továbbra is kérdés, hogy miként volt képes ilyen horderejű megfigyelési hullámra a Nemzetbiztonsági Hivatal, minden bizonnyal ez a következő hónapok egyik kulcskérdése lesz majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd