Connect with us

Már a Bahamákon sem vagyunk biztonságban?

nsa-can-access-smartphone-data

Kütyük

Már a Bahamákon sem vagyunk biztonságban?

A Bahama-szigetek összes lakójának beszélgetését lehallgatták az NSA szakemberei.

2013 tavaszán robbant az NSA botrány, a Nemzetbiztonsági Hivatal működéséről ugyanis rengeteg, belsős információt hozott nyilvánosságra Edward Snowden. Ezekből nemcsak az derült ki, hogy a külföldi politikusokat előszeretettel figyelték meg a hivatal dolgozói, de az is napvilágra került, hogy az állampolgárok privát beszélgetéseibe is betekintést nyertek.

nsa-can-access-smartphone-data

Ez utóbbihoz kapcsolódik a legújabb, napvilágra került dokumentum is, melyből kiderül, hogy Bahama-szigetek és egy másik ország összes belföldi beszélgetését rögzítették az NSA szerverei. Az iratokból a is kiderült, hogy elsősorban nem a magánszemélyekkel kívántak foglalkozni a hivatalnál, sokkal inkább a drogkereskedelemmel és csempészettel foglalkozó bűnözőket kívánták megtalálni.

A Bahama-szigetek mellett a Fülöp-szigeteket, Kenyát és Mexikót is aktívan figyelték az NSA hivatalnokai, méghozzá úgy, hogy erről az említett országoknak egyáltalán nem volt tudomása. Az továbbra is kérdés, hogy miként volt képes ilyen horderejű megfigyelési hullámra a Nemzetbiztonsági Hivatal, minden bizonnyal ez a következő hónapok egyik kulcskérdése lesz majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom