Connect with us
Hirdetés

technokrata

Lehetséges, hogy ez lesz az új Facebook-botrány

facebook

Dotkom

Lehetséges, hogy ez lesz az új Facebook-botrány

Lehetséges, hogy ez lesz az új Facebook-botrány

Habár most már a Facebook Messenger és a Facebook (Meta) alá tartozó WhatsApp is alapból titkosítottan küldi az üzeneteket, azért bizonyos kétségek még így is felmerülhetnek a Zuckerberg birodalmához tartozó üzenetküldő programokkal.

Kétségtelen, hogy a WhatsApp rendkívül népszerű csevegő app, világszerte több mint 2 milliárd ember használja, így nagy valószínűséggel az ismerőseinket is megtaláljuk rajta. Azt sem lehet kétségbe vonni, hogy egy ideje már alapból teljesen titkosítva küldi az üzeneteket, beleértve a fotókat is a végpontok között, így tehát elméletileg semmilyen harmadik félhez nem juthatnak el ezek.

De már itt bejön egy kis bökkenő: a felhasználók ugyanis jelenthetnek a Facebook felé üzeneteket, amennyiben úgy érzik, hogy azok nem megfelelőek, legyen szó például fenyegetésről, vagy zaklatásról. Ilyenkor az üzenet máris kikerül a zárt rendszerből, és eljut a Facebook munkatársaihoz, ahol több ezren dolgoznak azon, hogy átnézzék ezeket az üzeneteket.

De már csak maga a tény, hogy a WhatsApp a Facebook tulajdonában van, elég indok lehet arra, hogy megfontoljuk inkább más alkalmazás használatát. A Facebook ugyanis nem jótékonyságból futtatja ezt az alkalmazást, hanem itt is a felhasználók adataira pályázik. Így tehát az alkalmazással kapcsolatos használati szokásainkról készült statisztikák, készülékinformációk, hálózati információk és még a mobilszolgáltatással kapcsolatos adatok is valamilyen formában a Facebooknál kötnek ki.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés