Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bíróságra viszi az iPhone 5-öt

Dotkom

A Samsung bíróságra viszi az iPhone 5-öt

A Korean Times értesülései szerint a bemutató után azonnal be akarja tiltatni a Samsung az Apple legújabb okostelefonját az LTE miatt.

Mint ismeretes, az Apple holnap, szeptember 12-én mutatja be az iPhone 5-öt, melyről már számos információ és videó szivárgott ki az idők folyamán. Azt már „tudni” lehet, hogy kisebb dokkoló csatlakozója lesz, 16:9-es képátlóval rendelkezik, az eddigiektől eltérően 4 collos lesz a kijelzője, vékonyabb és hosszabb lesz és vele együtt be fog mutatkozni az Apple új Nano SIM kártyája is. Tegnapi hír, hogy olyan LTE modem került bele az új iPhone-ba, ami globálisan is képes lesz kezelni a 4G-s hálózatokat, vagyis nem csak Amerikában és Kanadában fog működni a nagyon gyors internetkapcsolat, hanem akár Magyarországon is a T-Mobile hálózatán.

Nos, itt lép be a Samsung, ugyanis a Korean Times szerint biztosan be fogja perelni a dél-koreai vállalat az új Apple okostelefont a 4G/LTE miatt, aminek akár az is lehet a hozadéka, hogy átmenetileg (vagy végleg) sikerül betiltania néhány országban a készülék árusítását. Mint ismeretes, a kalifornia bíróságon jogerősen kimondták, hogy a Samsung sok ponton másolta a régebbi iPhone-okat és ennek is köszönhető az, hogy sikerült sikerre vinni a Galaxy S-t és az S II-t. A bíró bő egymilliárd dollár pénzbírságra ítélte a Samsungot, a koreai vállalat pedig bosszút ígért.

A róka fogta csuka esete

Mint korábbi cikkünkben már írtuk: „Egyes számítások arra engednek következtetni, hogy a Samsung kezében van az LTE-szabadalmak mintegy 10 százaléka, vagyis jó eséllyel lenne olyan technológia az új iPhone-ban, aminek a szabadalma a Samsung kezében van. „ Izgalmasak lehetnek az elkövetkező napok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés