Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újságolvasás, 3D-ben?

Kütyük

Újságolvasás, 3D-ben?

A Nintendo kézi konzolja kiváltaná a papíralapú újságokat.

Így működik
A kétpaneles kialakítás felső, 3,5 colos méretű LCD-jét nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakították ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el.

Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nincs egy hete, hogy beszámoltunk az E3-on széles nyilvánosság előtt is bemutatott új Nintendo konzolról. A tenyérgép anélkül biztosít 3D-s látványt, hogy ahhoz speciális szemüvegre lenne szükségünk. Ezt a lehetőséget pedig nem csak játékoknál kamatoztatnák a japánok, amint az a minap kiderült.

Nintendo 3DS New York Times.jpg

A szigetország neves gazdasági lapjának, a Nikkeinek Szatoru Ivata, a Nintendo vezérigazgatója elárulta, hogy a vállalat nyitna a napilapokat olvasók tábora felé. Jelenleg annak módját kutatják, hogyan lehetne automatikusan feltölteni cikkeket a 3DS-re. Maga a készülék ugyanis képes adatokat fogadni, miközben „alszik” (azaz bekapcsolt, de lehajtott fedelű állapotban). Ivata feltételezése szerint a leendő tulajdonosok gyakran hagynák ebben a pihenő módban a készüléket, így, miközben a városban járnak-kelnek, (ingyenes) Wi-Fi pontok mellett elhaladva automatikusan letölthetnék a kívánt tartalmakat.

Kicsiny kijelzőjével minden bizonnyal nem a Nintendo 3DS lenne az elektronikus újságok legkedveltebb olvasóeszköze, de népszerűségén kétségkívül emelhet egy új funkció adoptálása. Már ha egyáltalán megvalósul a fejlesztés – és az kijut Japánból.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés