Connect with us

Újságolvasás, 3D-ben?

Kütyük

Újságolvasás, 3D-ben?

A Nintendo kézi konzolja kiváltaná a papíralapú újságokat.

Így működik
A kétpaneles kialakítás felső, 3,5 colos méretű LCD-jét nagyítólencsék (avagy prizmák) speciális rendezettségű állapotba rögzítésével alakították ki. Ezek a két szem számára egymástól egy picit eltérő képet közvetítenek, így bizonyos távolságról nézve azt a hatást keltik, hogy a látottak háromdimenziós térben helyezkednek el.

Maga a technológia nem túlzottan drága, amennyiben kis méretekben alkalmazzák – egy marokba illő konzolnál tehát ez nem jelenthet problémát. Ugyanakkor a képernyőtől fix távolságra kell elhelyezkedni, mert amint közelebb vagy távolabb megyünk a kijelzőtől, szétesik a varázs.

Nincs egy hete, hogy beszámoltunk az E3-on széles nyilvánosság előtt is bemutatott új Nintendo konzolról. A tenyérgép anélkül biztosít 3D-s látványt, hogy ahhoz speciális szemüvegre lenne szükségünk. Ezt a lehetőséget pedig nem csak játékoknál kamatoztatnák a japánok, amint az a minap kiderült.

Nintendo 3DS New York Times.jpg

A szigetország neves gazdasági lapjának, a Nikkeinek Szatoru Ivata, a Nintendo vezérigazgatója elárulta, hogy a vállalat nyitna a napilapokat olvasók tábora felé. Jelenleg annak módját kutatják, hogyan lehetne automatikusan feltölteni cikkeket a 3DS-re. Maga a készülék ugyanis képes adatokat fogadni, miközben „alszik” (azaz bekapcsolt, de lehajtott fedelű állapotban). Ivata feltételezése szerint a leendő tulajdonosok gyakran hagynák ebben a pihenő módban a készüléket, így, miközben a városban járnak-kelnek, (ingyenes) Wi-Fi pontok mellett elhaladva automatikusan letölthetnék a kívánt tartalmakat.

Kicsiny kijelzőjével minden bizonnyal nem a Nintendo 3DS lenne az elektronikus újságok legkedveltebb olvasóeszköze, de népszerűségén kétségkívül emelhet egy új funkció adoptálása. Már ha egyáltalán megvalósul a fejlesztés – és az kijut Japánból.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő