Connect with us

technokrata

Tölts le zenét a Google-től!

Kütyük

Tölts le zenét a Google-től!

Zeneboltot nyit a keresőóriás, és találkozni fogunk vele, ha akarunk, ha nem…

Több zeneipari forrás is megerősítette, hogy a Google zeneszolgáltatást tervez indítani az idén ősszel, melynek keretében zenefolyamot (streaming) és letölthető dalokat kínál. Nem lenne minden előzmény nélküli lépés, hiszen a múlt hónapban tartott Google I/O konferencián a keresőmotorról ismert vállalat a résztvevők számára már tartott bemutatót egy webes iTunes-riválisról. Ráadásul – amint arra a TechCrunch rábukkant – az amerikai cég domainjén megjelent a „Google Music” logo.

Az egy irányba mutató jelek azonban grandiózusabb tervet takarnak maguk mögött, mint amiről az Apple elhíresült. Már a CES óta „fűzi” a négy nagy lemezkiadót a vállalat, és egyik nagy érve a keresési eredményei mellett megjelenő zenehallgatási lehetőségek biztosítása volt. Az elképzelés szerint a Google keresőmotorját használók a találati listán dalletöltési és -hallgatási (streaming) lehetőséget is kapnának. Emellett természetesen komolyan foglalkozik a vállalat a mobiltelefonok operációs rendszereként használt Android zeneszolgáltatásainak kibővítésével – meg nem erősített hírek szerint a Simplify Media technológiát implementálnák az OS következő generációiba.

Nyilván örülnének a lehetőségnek a nagy kiadók tulajdonosai is. Eddig gyakorlatilag csak az Apple-re voltak kénytelenek támaszkodni az internetes eladások tekintetében: Steve Jobs cége dominál az online zenepiacon. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének népszerű riválisai (például az Amazon vagy a MySpace Music), de egy olyan „behemót”, mint a Google, megjelenése alapvetően megváltoztathatná a piaci erőviszonyokat. Azzal, hogy nagyon komoly konkurenst kapna az iTunes, a kiadók ismét nagyobb beleszóláshoz jutnának a zeneértékesítési modellben.

Végül érdemes még kitérni a Google egy másik irányba tett tapogatózó kísérletéről is. A Google Disco tulajdonképpen egyfajta rendszerező szolgáltatás, melynek használatával a keresővállalat birtokában levő Youtube-ra feltöltött klipek között lehet keresni. A felhasználó igénye szerint vagy az adott előadótól származó dalokat, vagy a stílusba illeszkedő zenéket rendezi egy szabadon szerkeszthető playlistbe a lehetőség. Bővebben itt olvashat a szolgáltatásról.

Youtube_Disco_screenshot.jpgSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő