Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N8 – a gyártó új zászlóshajója

Kütyük

Nokia N8 – a gyártó új zászlóshajója

12 megapixeles kamera, GPS, és szoftveralkalmazások garmadája – bemutatkozott a finn gyártó új okostelefonja.

A minap számoltunk be a bizarr külsővel hódítani igyekvő, fiataloknak készült Nokia X5 telefonról. Ám a finn gyártó nem csak azt a modellt mutatta be, hanem egy jóval konzervatívabb, sokak által várt mobillal is gazdagodott a kínálat. A Nokia N8 lett a vállalat kínálatának új zászlóshajója, hiszen minden megvan benne, amit csak egy csúcskategóriást telefontól el lehet képzelni.

Nokia N8 1.jpg

A gyémántvágóval kialakított alumíniumgombokat műanyag ház fogja keretbe. Túl sok gombot azért nem találunk rajta, hiszen (kapacitív) érintőképernyős modellről van szó. LCD-je 3,5 colos képátlóval bír, mellyel 640×360 pixeles felbontásban tárul szemünk elé a látvány. Két kamerával látták el, az első segítségével lehet videotelefonálni, a hátsó pedig egészen extrém, 12 megapixeles felbontású képek készítésére képes. Emellett nagyfelbontású (720p HD) videofelvételeket is tud rögzíteni.

És itt még nem ért véget a multimédiás képességek sora: HDMI csatlakozója révén akár HDTV-hez is csatlakoztatható. Emellett fel tudja venni a kapcsolatot az USB-s meghajtókkal, kétirányú állománymásolási célokból. Természetesen támogatja a Flash-t és rendelkezik az Ovi Maps Navigation ingyenes GPS programjával (műholdak hiányában AGPS rendszerrel tudja meghatározni a telefont tartó helyzetét).

Nokia N8 2.jpg

Ezzel a Symbian^3 operációs rendszert futtató készülékkel akarja felvenni a harcot a Nokia az okostelefonok piacán riválisaival (a négyes változat várhatóan 2011-ben jelenik meg). Ebben egyelőre nem áll túl jól, mivel mind az Apple iPhone-ja, mind a Google Android OS-re alapuló készülékek sokkal gazdagabb szoftverellátottsággal rendelkeznek, mint az Ovi Store.

A készülék még nem vehető meg a boltokban, várhatóan a harmadik negyedévben kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés