Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lebukott a T-Mobile újdonsága: néhány óra múlva itt az iPhone kihivója

Kütyük

Lebukott a T-Mobile újdonsága: néhány óra múlva itt az iPhone kihivója

Tulajdonképpen nincs olyan mobilcég, ahonnan ne szivárognának ki titkos információk.

Immár jó ideje nyílt titok, hogy a T-Mobile a mai napon fogja bejelenteni a világ első Google Android platformos mobil készülékét. A hivatalos bejelentésre New York-ban helyi idő szerint 10:30-kor kerül majd sor, a masina első hivatalos fényképei, illetve specifikációi viszont már ezt megelőzően is elérhetők.

A HTC Dream alapokon nyugvó, UMTS-képes T-Mobile G1 első pillantásra leginkább az Apple iPhone-ra hasonlít, azonban van néhány jelentős különbség: a G1-en a kijelző alatt nem csak egyetlen kezelőszerv található, illetve a G1 szétcsúsztatható kialakítású, és egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet is magában rejt. A 159 gramm tömegű (iPhone 3G: 133 gramm), tehát nem éppen pehelysúlyú újdonság alaphelyzetben 116,8 milliméter hosszú, 54,9 milliméter széles, illetve 16 milliméter vastag.

A 480×320 pixeles felbontású TFT érintőkijelző 65 ezer színárnyalatú, a digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3 megapixeles felbontású fényképek készíthetők (videófelvevő funkció az iPhone-hoz hasonlóan nincs!). Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, a Bluetooth támogatás (A2DP nélkül), a 8 GB-ig bővíthető memória, az 5 órás beszélgetési idő, illetve a mintegy 130 órás készenlét. A Google Maps, Google Talk, Gmail és YouTube alkalmazásokat felvonultató készülék ára T-Mobile előfizetéssel 199 dollár (32 ezer forint) lesz. Az esetleges hazai forgalmazással kapcsolatban egyelőre nincsenek infomációink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés