Connect with us

Hirdetés

technokrata

Keressünk az egérrel! Bemutatóvideóval

Kütyük

Keressünk az egérrel! Bemutatóvideóval

Sosem volt még egyszerűbb keresni a weben!

Kijelölés-alapú keresés – röviden így foglalja össze funkcionalitását a KallOut. A program tulajdonképpen végtelenül egyszerű feladatot old meg: egy tetszőleges szöveg (amely lehet webböngészőben, dokumentumban, e-mailben, prezentációban stb.) kijelölése után előhívható egy kontextusmenü, ahonnan rögtön rákereshetünk a kiemelt szövegre. Vagyis anélkül lehet a számunkra fontos információk után kutakodni, hogy ahhoz el kellene engedni az egeret, telepíteni kellene valamilyen webes eszköztárat, vagy új (kereső)oldalt kellene nyitni a böngészőben. Az alábbi videó után biztosan egyértelművé válik, miről is van szó.

És hogy pontosan mely programokból működik a KallOut? Firefox 2/3, Internet Explorer 6/7/8, Microsoft Office (Excel, Outlook, Powerpoint, Word), Adobe Acrobat/Reader 8/9, Notepad, Wordpad. Elképesztő mértékben bő keresési szolgáltatásokkal rendelkezik már alapból is (Google szinte összes szolgáltatása, Facebook, Yahoo video, Youtube, Flickr, csak hogy néhányat említsünk), és mindez témakörök (például képkeresés, vásárlás stb.) szerint csoportosítva is van; de saját KallOutokat is létre lehet hozni, igen egyszerűen. Aki hetes Internet Explorer alatt próbált már új keresőszolgáltatást felvenni, annak nagyon ismerős lesz az eljárás.

Mi mást lehet még írni erről a roppant egyszerű, de nagyszerűen (és ingyenesen) használható programról? Windows XP és Vista alatt használható – érdemes letölteni a 3,2 MB-os telepítőt!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés