Connect with us

Hirdetés

technokrata

Száguldás 350 km/órával

Kütyük

Száguldás 350 km/órával

A Nokia Siemens Networks GSM-R rendszerének kiépítésével a Peking és Tianjin közötti vasúti közlekedés akár 350 km/órás sebesség mellett is biztonságossá vált.

A Nokia Siemens Networs kommunikációs rendszerének kiépítésével Kína átadhatta eddigi leggyorsabb vasútvonalát Peking és Tianjin között, melyen akár a 350 km/órás végsebesség is elérhetővé vált.

A kínai Peking-Tianjin vonalon kiépített GSM-R kommunikációs rendszer nagy sebességet, biztonságos utazást és sűrűbb vasúti forgalmat biztosít a két város között. A Nokia Siemens Networks vasúti kommunikációs technológiája, a GSM-R egy forgalomirányítási és ellenőrzési információkat továbbító integrált rendszer, mely alkalmas a hagyományos kommunikációs eszközök helyettesítésére.

Az Olimpiai játékok kezdete előtt átadott modern vasúti vonalon a Peking és Tianjin közötti utazási idő 30 percre csökkent – azonnali megoldást nyújtva ezzel a megnövekedett forgalom igényeire. A körültekintő tervezésnek köszönhetően a rendszert két év alatt sikerült kiépíteni – olyan nehezítő időjárási tényezők ellenére is, mint a szél, az erózió, a jégeső, az ónos eső, vagy a havazás.

A kulcsfontosságú együttműködésben a kommunikációs alrendszerek tervezésén túl a Nokia Siemens Networks feladata volt az eszközök beszerzése, a rendszer integrációja, telepítése, hangolása, tesztelése és átadása is.

A tervezés és a kivitelezés során a kínai csapat az európai kollégák szaktudása mellett annak a helyszíni teszt-értékelésnek a tapasztalatait is hasznosítani tudta, melyben a rendszer alkalmasságát vizsgálták – az előírásokra és az előre nem látható eshetőségekre vonatkozóan egyaránt. A Közlekedési Minisztérium a rendszer gyorsabb kiépítése érdekében azzal is megbízta a Nokia Siemens Networks-öt, hogy dolgozzon ki egy egységes berendezés-illesztési módszert és felületet, valamint egy, a tervezői szabványokat és a kiépítés menetét is rögzítő dokumentumot.

A Siemens kutatásai már az 1990-es évek elején elkezdődtek a GSM-R szabvány kialakítására, így a Nokia Siemens Networks a GSM-R technológia egyik megalkotójának tekinthető. A világ első három kísérleti GSM-R hálózata és az első kereskedelmi hálózat kiépítése mind a Nokia Siemens Networks nevéhez fűződik. A vállalat napjainkig 15 ország 50.000 kilométernyi vasútvonalán telepített GSM-R hálózatokat, így vált elsővé a GSM-R eladásokban mind a hálózatok számát, mind pedig a GSM-R működésű vasútvonalak hosszát tekintve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés