Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 megapixeles, optikai zoomos mobil

Kütyük

10 megapixeles, optikai zoomos mobil

Óriási képfelbontás, optikai zoom, méretes objektív – egy mobiltelefonban.

A 2006-os CeBIT szakkiállításon bejelentett Samsung SCH-B600 típusjelzésű újdonság jelen pillanatban a világ legnagyobb felbontású fényképezős telefonja, ily módon bekerülhetett a Guiness rekordok könyvének 2008-as kiadásába. Ahogy arról már beszámoltunk, idén az U100-as és Z370-es Samsung mobilok is bekerültek a világszerte rendkívül népszerű könyvbe, még pedig szuper-vékony kialakításuk révén.

A B600 10 millió képpontot számláló képszenzorral ellátott kamerája a mai elvárásoknak megfelelően autofókusszal büszkélkedhet, ezenkívül pedig még háromszoros optikai zoommal is fel van vértezve. Ezek mellett az ötszörös digitális zoom, vagy a vaku tulajdonképpen már nem is olyan nagy szám. Videós üzemmódban QVGA felbontású, 15-30 képkocka/másodperc sebességű anyagok rögzíthetők.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 240×320 képpontos felbontású, az általa megjelenített színek száma pedig meghaladja a 16 milliót (True Color). A CDMA 2000 1X EVDO (800 MHz) rendszerű SCH-B600-zal akár televíziós adásokat is lehet fogni, ugyanis az S-DMB műholdas TV-vevő sem hiányzik a telefonból. Az integrált memória MMCmicro memóriakártyák segítségével bővíthető, ezenkívül pedig Bluetooth kontroller, PictBridge nyomtatási technológia, valamint MP3 lejátszó szoftver is került a készülékbe. A TV-kimenet és a 128 szólamú polifonikus hangzásvilág már csak a hab a tortán. Az első 10 megapixeles telefon Európában sajnos nem kapható.

Mint ismeretes, a Samsung 2004 novemberben mutatta be első 5 megapixeles kamerás mobilját, majd pedig ezt követően 2005 márciusában, a CeBIT-en leplezte le első 7 megapixeles fényképezős telefonját, az SCH-V770-et. Ezután jött az SPH-V8200-as modell, mely 2005 novemberében már nem kevesebb mint 8 millió pixelt bocsájtott a fotós kedvű mobilosok rendelkezésére. Kíváncsian várjuk, hogy mikor érkezik majd meg a cég első 12 megapixeles telefonja…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés