Connect with us

technokrata

Nokia 500: vadiúj autós navigáció!

Kütyük

Nokia 500: vadiúj autós navigáció!

A Nokia a jelek szerint egyre komolyabb figyelmet szentel a navigációs megoldásoknak.

Ékes bizonyítéka ennek, hogy a finn gyártó a mai napon bejelentette első olyan termékét, mely tulajdonképpen egy autós navigációs készülék és egy Bluetooth-os autós kihangosító szett ötvözete.

A tavaly debütált Nokia 330 Auto Navigation nagytesójának tekinthető Nokia 500 Auto Navigation gigantikus méretű kijelzőt kapott: a TFT technológiájú és természetesen érintésérzékeny display 4,3 colos képátlóval rendelkezik. A PNA-k piacán ma már nem ritkák az ilyen nagyméretű, ˝wide-screen˝ kijelzővel szerelt modellek, mindenesetre összehasonlítási alapnak csupán annyit, hogy a PDA-kba átlagosan 3,5 colos LCD-t szoktak szerelni a gyártók.

A kijelzőn egyébként nem csak a térképek és a különböző navigációs információk jeleníthetők meg, hanem akár a mobiltelefonunk komplett névjegyzéke is. Navigálás közben többek közt hangbeli utasításokat is kapunk, és a fejlett TTS (Text To Speech) technológiának köszönhetően a rendszer az utcaneveket is képes felolvasni számunkra.

A TMC (Traffic Message Channel) vevővel felvértezett, tehát az aktuális forgalmi helyzeteknek megfelelően navigáló Nokia 500 Auto Navigation a negyedik negyedévben jelenik meg az európai kereskedések polcain. A zene- és videólejátszóként, valamint hordozható digitális képnézegetőként is használható, FM transzmitteres készülék ajánlott végfelhasználói ára 300 euró, vagyis mintegy 77 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd