Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 500: vadiúj autós navigáció!

Kütyük

Nokia 500: vadiúj autós navigáció!

A Nokia a jelek szerint egyre komolyabb figyelmet szentel a navigációs megoldásoknak.

Ékes bizonyítéka ennek, hogy a finn gyártó a mai napon bejelentette első olyan termékét, mely tulajdonképpen egy autós navigációs készülék és egy Bluetooth-os autós kihangosító szett ötvözete.

A tavaly debütált Nokia 330 Auto Navigation nagytesójának tekinthető Nokia 500 Auto Navigation gigantikus méretű kijelzőt kapott: a TFT technológiájú és természetesen érintésérzékeny display 4,3 colos képátlóval rendelkezik. A PNA-k piacán ma már nem ritkák az ilyen nagyméretű, ˝wide-screen˝ kijelzővel szerelt modellek, mindenesetre összehasonlítási alapnak csupán annyit, hogy a PDA-kba átlagosan 3,5 colos LCD-t szoktak szerelni a gyártók.

A kijelzőn egyébként nem csak a térképek és a különböző navigációs információk jeleníthetők meg, hanem akár a mobiltelefonunk komplett névjegyzéke is. Navigálás közben többek közt hangbeli utasításokat is kapunk, és a fejlett TTS (Text To Speech) technológiának köszönhetően a rendszer az utcaneveket is képes felolvasni számunkra.

A TMC (Traffic Message Channel) vevővel felvértezett, tehát az aktuális forgalmi helyzeteknek megfelelően navigáló Nokia 500 Auto Navigation a negyedik negyedévben jelenik meg az európai kereskedések polcain. A zene- és videólejátszóként, valamint hordozható digitális képnézegetőként is használható, FM transzmitteres készülék ajánlott végfelhasználói ára 300 euró, vagyis mintegy 77 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés