Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotóbemutató: a nagy párbaj – microUSB vs. miniUSB

Kütyük

Fotóbemutató: a nagy párbaj – microUSB vs. miniUSB

Összement a mosásban: mini- után itt microUSB!

Olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy az USB technológia szabványosításával foglalkozó szervezet, az USB Implementers Forum valamikor idén év elején jelentette be, hogy elkészült a microUSB szabvány végleges változata, melynek eredményeképp a közeljövőben egyre több olyan készülék jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, melyen már nem miniUSB, hanem ilyen, új csatlakozó aljzat található.

Nos, az azóta eltelt időkben bemutatkoztak az első olyan mobilok, melyeken már microUSB csatlakozó van. Az első ilyen mobilok közé tartozik például a Motorola RAZR2 V9, a Motorola Q9h, a Nokia 6500 slider és classic, a 8600 Luna, illetve a vadiúj 7500 Prism. Az alábbi saját fotókon azt próbáljuk meg szemléltetni, hogy körülbelül mekkora a különbség a régi miniUSB és az újj microUSB között.

A fejlesztők szerint az új csatlakoztatási interfész megalkotására elsősorban azért volt szükség, mert a hordozható készülékek mostanság egyre kisebbé válnak és ezzel párhuzamosan egyre kisebb csatlakozókat igényelnek. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a mellett sem, hogy mostanság egyre több mobiltelefon rendelkezik már szabványos USB felülettel.

˝Ahogy a hordozható készülékek, mint például a mobiltelefonok, a kéziszámítógépek és a digitális fényképezőgépek egyre kisebbek és kompaktabbak lesznek, a gyártók rájöttek arra, hogy az új design elvárások miatt új USB csatlakozóra van szükségük˝ – nyilatkozta Jeff Ravencraft, az USB Implementers Forum elnöke.

A microUSB szabvány kompatibilis az USB On-The-Go (OTG) megoldással, mely lehetővé teszi, hogy a különböző készülékek közvetlenül kommunikáljanak egymással, ha éppen nincs a közelben egy személyi számítógép. A rozsdamentes acélból készülő microUSB csatlakozók a fejlesztők elmondása szerint egyébként minden korábbinál strapabíróbbak és akár 10 ezernyi csatlakoztatást is minden további nélkül elviselnek. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a világpiaci második helyezett Motorola mellett a világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Nokia is komoly fantáziát lát a microUSB szabványban, vagyis támogatókból abszolút nincs hiány.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés