Connect with us

technokrata

A Nokia bővíti magyarországi csapatát

nokia

E-gazdaság

A Nokia bővíti magyarországi csapatát

A Nokia bővíti magyarországi csapatát

Közel százhatvan éves történelmére tekint vissza a Nokia az ország legjobb szoftverfejlesztőivel és tesztelőivel közösen, mégpedig egy online megmérettetés keretein belül.

A versenyzők egy virtuális vonattal utazhatnak az időben a Nokia korszakain keresztül, az 1865-ös papírgyári kezdetektől egészen az 5G-technológia megjelenéséig. A résztvevők az út során logikai és tesztelői feladatokat oldhatnak meg. A versenyt az MPhackS szervezi.

A Nokia az évek során számos ágazatban, többek között a kábel-, a gumi- és a televízióiparban ért el sikereket, majd 1991-ben bemutatta az első digitális kézi telefont, a mobiltelefonok úttörőjét. A Nokia gyártotta az első mobilt, ami támogatta az egyszerű SMS-írást. 2002-ben a cég piacra dobta az első kamerával felszerelt telefont és kulcsszerepet játszott 3G-hálózatok, majd csupán hét évvel később a 4G-hálózatok elterjedésében is. A Nokia 2011 óta élen jár a szoftver- és hálózatfejlesztésben, az 5G- és felhőalapú technológiák forradalmasítója. A vállalat több stratégiai termék fejlesztését erősíti Magyarországon, számos izgalmas pozícióval várja junior és szenior fejlesztők és mérnökök jelentkezését egyaránt.

A három részből álló versenyre fejlesztőket és tesztelő mérnököket, egyetemi hallgatókat várnak. A kihívás időtartama két hét, ezalatt bárki csatlakozhat. Logikai és alapszintű tesztelői- és kódolási feladatokra kell számítani, és minden egyes „állomáson” mérni fogják, hogy mennyi időbe telik megoldani a versenyzőknek egy-egy feladatot. A március 16-án induló kihívás győztese 500.000 forint értékű díjat vihet haza, de a második és harmadik helyezésért is komoly jutalom jár. 

“Büszkék vagyunk arra, hogy magyarországi csapatunk a Nokia legjelentősebb és legeredményesebb kutatás-fejlesztési egységei közé tartozik. Az idei év nagyon izgalmas lesz számunkra, hiszen új és stratégiailag kiemelt fontosságú termékek fejlesztését erősítjük, ezért jelentősen növeljük itthoni pozícióink számát. A növekedéssel párhuzamosan számos olyan eseményt szervezünk, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a Nokiával”

– mondta Korényi Adorján, a Nokia rendszerintegrációért felelős vezetője.

„A versenyt úgy építettük fel, hogy tisztelegjünk a Nokia százhatvan éves történelme és a cég dolgozói által létrehozott technológiai áttörések előtt, miközben a résztvevők egy élvezhető, izgalmas, és időben rugalmas kihívást teljesíthetnek”

– fogalmazott Fazekas Gerdy, az MPhackS divízióvezetője.

A versenyre itt lehet előregisztrálni.

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu