Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyönyörűbb mobil kijelzője!

Kütyük

A világ leggyönyörűbb mobil kijelzője!

A Sharp 3GSM Világ Kongresszusi kiállítói standján megtekinthető volt a mobiltelefon piac jelenlegi legszebb kijelzője.


Az időről időre szebbnél szebb mobil LCD-kkel előrukkoló japán gyártó legfrissebb kijelző fejlesztése egyrészt óriási felbontásáról, másrészt pedig átlagnál nagyobb méretéről ismerszik meg. A Mobile Advanced Super-V technológiájú display VGA, vagyis nem kevesebb mint 640×480 pixeles felbontással büszkélkedhet – hasonló felbontással mindeddig csak a jóval nagyobb méretű, 3,6-3,8 colos kéziszámítógép kijelzők rendelkeztek. A VGA négyszer nagyobb felbontást jelent mint a QVGA (320×240 pixel). Ehhez a nagy felbontáshoz egyébként ez esetben 2,4 colos képátló tartozik.

A 3GSM rendezvényen a kijelző még csak egy prototípus telefonba volt beszerelve, mely olyannyira kezdetleges állapotban lehet, hogy alsó részét gondosan lefedte a gyártó. Magáról a telefonról jelenleg annyit lehet csak tudni, hogy a GPRS (2,5G) mellett az UMTS (3G) adatátviteli technológiát is támogatja, ezenkívül pedig az A-GPS helymeghatározó megoldás sem hiányzik belőle.

A Sharp a kiállításon nagy felbontású japán térképrészletekkel, valamint parányi betűméretű feliratokkal és naptár részletekkel demonstrálta, hogy pontosan mire is képes a VGA felbontású mobil LCD.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés