Connect with us

Hirdetés

technokrata

TV-nézésre kihegyezett kagylómobil a Panasonic-tól

Kütyük

TV-nézésre kihegyezett kagylómobil a Panasonic-tól

A Panasonic sem szeretne lemaradni a rivális gyártók mögött, így a napokban a japán vállalat is bemutatta első, kifejezetten TV-nézésre optimalizált mobiltelefonját.


Az NTT DoCoMo részére kifejlesztett, Panasonic P901iTV névre keresztelt újdonság szétnyitható kialakítású, ezenkívül pedig a fedlap nem csak felhajtható, hanem egyben el is forgatható, így a vízszintes orientációjú kijelzőn előnyösebben lehet TV-adásokat nézni. A mobillal földi sugárzású digitális és analóg TV csatornákat lehet fogni.

A nagyméretű, 2,5 colos képátlóval rendelkező belső TFT kijelző a mai elvárásoknak megfelelően QVGA, azaz 240×320 pixeles felbontással, valamint 18 bites színmélységgel (262 ezer színárnyalat) bír. A külső kijelző sajnos már korántsem ilyen kiváló adottságú, ugyanis a 0,9 colos képátlójú STN panel nem színes, hanem csak monokróm, felbontása pedig mindössze 96×24 képpont.

A fő fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles fotókat készíthetünk, a kiegészítő második kamera pedig 100 ezer pixelt tudhat magáénak. A belső memória kapacitását egyelőre homály fedi, az viszont biztos, hogy a telefonba miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A csukott helyzetben 110 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 27 milliméter vastag, 3G kompatibilis Panasonic P901iTV 150 grammot nyom a mérlegen. Egy feltöltéssel maximum 2,5 órán keresztül nézhetünk veleTV-adásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés