Connect with us

Elindult a Pannon GSM kereskedelmi 3G mobil szolgáltatása

Kütyük

Elindult a Pannon GSM kereskedelmi 3G mobil szolgáltatása

A nyilvános tesztidőszak sikeresen zajlott, így a Pannon GSM október 10-től kereskedelmi jelleggel nyújtja a 3G-hálózaton elérhető szolgáltatásokat – jelentette be Ove Fredheim, a mobiltársaság vezérigazgatója.

A december 31-éig még ingyenesen kipróbálható videotelefonálás díja a Pannon GSM hálózatán belül 90 forint, hálózaton kívül 110 forint lesz percenként a nap bármely szakában.

Még egy év sem telt el azóta, hogy a Pannon GSM a 3G-tenderen kiírt legértékesebb frekvenciacsomag nyerteseként megkezdhette harmadik generációs hálózata kiépítésének előkészületeit, ma pedig már a kereskedelmi szolgáltatás indulásáról számoltak be a társaság vezetői. A Pannon GSM ügyfelei június 15. óta nyilvános teszt keretében próbálhatták ki a 3G rendszert, s a sikeres tesztet követően mától üzemszerűen működik a mobil szélessáv leggyorsabb adatátvitelt biztosító hálózata.

A Pannon GSM különböző tartalom- és adatforgalmi szolgáltatásainak árazása technológia-független: a felhasználók az eddig megszokott árakat fizetik a letölthető zenékért, videókért, az élő televíziós adások megtekintéséért. A jelenlegi adatforgalmi díjak érvényesek akkor is, amikor a 3G hálózaton böngészik az Internetet, küldik el elektronikus leveleiket.

Ove Fredheim kiemelte: a videotelefonálás kedvező árazásával a Pannon GSM azt kívánja elősegíteni, hogy jövőre is egyre többen ismerkedjenek meg a 3G által kínált legjelentősebb újdonsággal, a videotelefonálással, miközben folytatják a mobil szélessáv egyéb szolgáltatásainak fejlesztését is.

A Pannon GSM 3G hálózata jelenleg Budapest belső kerületeiben érhető el, az év végére pedig a főváros nagy része is lefedett lesz. A teljes mobil szélessávú hálózat fejlesztése ugyancsak folyamatosan zajlik, a lakosságra vetített országos lefedettség jelenleg meghaladja az 50 százalékot. A HSDPA, a 3G lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet nyújtó technológiája hamarosan tesztüzembe kerül a Pannon GSM hálózatában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom